18.2 C
Chania
Friday, December 5, 2025

H Kωνσταντοπούλου συμφωνεί με τον Γλέζο: Δεν θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι

Ημερομηνία:

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της με συνέντευξή της στο περιοδικό Unfollow.

Μία ημέρα μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι θέσεις της για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παίρνει δημόσιες αποστάσεις από τη συμφωνία του Eurogroup χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση του Μανώλη Γλέζου «δεν θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι».

Στη συνέντευξή της στο Unfollow εξηγεί γιατί είπε «όχι» στο να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή η παράταση της δανειακής σύμβασης, χαρακτηρίζει τη συμφωνία «συνδυασμό επιστολών και ανακοινωθέντων» και λέει χαρακτηριστικά ότι «η Βουλή δεν ψηφίζει ούτε επιστολές ούτε ανακοινωθέντα».

«Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος» δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και προσθέτει: «Οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαπτίσουν το κρέας ψάρι και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή».

Να σημειώσουμε ότι η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου δόθηκε στον Αυγουστίνο Ζενάκο και τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο για το περιοδικό UNFOLLOW 39 (τεύχος Μαρτίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Στην ίδια συνέντευξη:

Τι λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη θέση της, που κατακρίθηκε από πολλούς, σχετικά με την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή;

Ψήφισε υπέρ ή κατά της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα;

Γιατί τάσσεται κατά της έγκρισης της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο;

Θα γίνουν πράξη οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορεί να έχει αποτέλεσμα η συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους από την ελληνική Βουλή;

Τι ισχύει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο;

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οδός Χριστουγέννων» στο Ξηροστέρνι: Διήμερο γιορτής με δωρεάν δράσεις, θέαμα και συναυλίες

Σε εορταστικό κλοιό εισέρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, 13 και...

Μαραντζίδης: «Ο Τσίπρας θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται από τον Μητσοτάκη μέχρι να τον κερδίσει»

«Με τους χαρισματικούς δεν μπορούμε να ξεμπερδεύουμε εύκολα», τόνισε...