19.7 C
Chania
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2026

HOL: Υποχρεωτικές παραιτήσεις 460 εργαζομένων

Ημερομηνία:

Τις υποχρεωτικές παραιτήσεις 460 εργαζομένων, ζήτησε η Hellas On Line προτείνοντάς τους την άμεση επαναπρόσληψή τους σε νέα αγνώστου ταυτότητας εταιρεία με μειωμένο μισθό. Ουσιαστικά η HOL «άδειασε» όλο το τηλεφωνικό της κέντρο, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, στις 2.30 το πρωί εκπρόσωποι της εταιρείας μάζεψαν από υπολογιστές μέχρι και γραφεία.
Εν συνεχεία, το πρωί της Τετάρτης από την HOL, μέλους του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, πρότειναν στους εργαζόμενους να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειωμένους μισθούς.
Με τον τρόπο αυτό η HOL, παρακάμπτει το νόμο περί ομαδικών απολύσεων.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε  στους εργαζόμενους, το 60-65% του προσωπικού και των δραστηριοτήτων θα μεταφερθούν σε εταιρεία που φέρεται να ανήκει σε δύο offshore.
Από τους 800 εργαζόμενους, οι 460 υποχρεώνονται να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, θα λάβουν το ποσό που αναλογεί σε αποζημίωση απόλυσης και τους προτείνεται να υπογράψουν εντός 48 ωρών ατομικές συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας. Για τους περισσότερους θα προκύψουν και άμεσες μειώσεις μισθών, ενώ ουδείς τους διασφαλίζει τι θα συμβεί μετά το τέλος αυτού του τριμήνου.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης. Σε εξέλιξη είναι το μεσημέρι της Τετάρτης Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο στοχευμένες ήταν οι απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα καρατομούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Στις 2.30 το πρωί , άδειασαν τις εγκαταστάσεις ακόμα και απ τα γραφεία. Έδωσαν μάλιστα στους εργαζόμενους την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια θέση και αντικείμενο σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας της HOL, με 3μηνη σύμβαση και μειωμένο μισθό. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τους συναδέλφους στην HOL να μη δεχτούν καμία μείωση του μισθού και των δικαιωμάτων τους, να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αγωνιστούν μαζί με την σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ έχοντας στο πλευρό τους  τους συναδέλφους του κλάδου».

tvxs.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Run Greece Ηράκλειο 2026 – Η αθλητική γιορτή της Κρήτης επιστρέφει

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Run Greece Ηράκλειο 2026. Στις 29 Μαρτίου η 13η διοργάνωση με αγώνες 10χλμ, 5χλμ, Family Run 600μ και παιδικό 1.000μ. Μέρος των εσόδων για την Παιδιατρική Ογκολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ.

ΕΛΜΕ Χανίων: Κάλεσμα σε αντιπολεμική κινητοποίηση για το αεροπλανοφόρο USS G. Ford στη Σούδα

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε αντιπολεμική κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 24/2 στις 18:00 στην Αγορά, μετά την άφιξη του αεροπλανοφόρου USS G. Ford στη βάση της Σούδας.

Δήμος Αποκορώνου: Ανοίγει η πλατφόρμα για άδειες κοινοχρήστων χώρων 2026

Ο Δήμος Αποκορώνου καλεί επιχειρηματίες να υποβάλλουν αιτήσεις για άδειες χρήσης κοινοχρήστων χώρων 2026 έως 31/03/2026. Απαιτούνται 4 δικαιολογητικά και δημοτική ενημερότητα.

Συνάντηση Μαρίας Κοζυράκη με τον νέο Διοικητή της 44ης Στρατιωτικής Διοίκησης ΤΑΛΩΣ

Συνάντηση Μαρίας Κοζυράκη με τον νέο Διοικητή της 44ης Στρατιωτικής Διοίκησης ΤΑΛΩΣ, Ταξίαρχο Φώτιο Αρμπή. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, πολιτικής προστασίας και ΠΑΜ-ΠΣΕΑ.