Infosolutions: Η εταιρεία πίσω από το χάος των εκλογών της ΝΔ

Κανένα σχόλιο

Στις 23 Οκτωβρίου είχε αποφασιστεί ομόφωνα, με τη συναίνεση των οχτώ εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, η ανάθεση της διενέργειας των εκλογών της ΝΔ από την εταιρείαInfosolutions.

Πρόκειται για μία ομόρρυθμη εταιρεία μηχανοργάνωσης με πελατολόγιο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια. Επιλέχθηκε διότι φέρεται να κατέθεσε την πιο συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως προσφορά.

Οι εκλογές της 22ας Νοεμβρίου εξελίχθηκαν σε φιάσκο ολκής, και ξαφνικά όλοι άρχισαν να ψάχνουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για την εταιρεία που δεν ανταποκρίθηκε στα τεχνικά ζητήματα.

"Sponsored links"

Πριν την ανάληψη του έργου από την Infosolutions, είχαν προηγηθεί κόντρες για το ζήτημα ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντρέα Παπαμιμίκο, πρόεδρο της ΚΕΦΕ και τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, τη σχετικά άγνωστη εταιρεία πρότεινε ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης της ΝΔ κ.Πέτσας, ο οποιος είχε αναλάβει τη θέση αυτή επί Σαμαρά.

Η εταιρεία επρόκειτο να λάβει μετά το “deal” 300.000 ευρώ. Συνολικά, το κόστος της διαδικασίας υπολογιζόταν περίπου στα 700.000 για την πρώτη Κυριακή και σχεδόν άλλα 150.000 για τον επαναληπτικό γύρο αν αυτός χρειαστεί.

Διευκρινίζεται ότι τα μέλη της ΚΕΦΕ ενημερώθηκαν για την όλη διαδικασία επιλογής της εταιρίας, που έγινε σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου και της οποίας οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν συμφωνηθεί και από τους οκτώ τεχνικούς συμβούλους – εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων.

Η ανάδοχος των γαλάζιων εκλογών είχε εγγυηθεί πως όχι μόνο θα ήταν όλα έτοιμα για την 22η Νοεμβρίου αλλά θα είχε προλάβει και μία εβδομάδα νωρίτερα να κάνει και online τεστ για την επικείμενη καταμέτρηση ψήφων και την απαραίτητη εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν διπλοψηφίσαντες.

Μετά την αποτυχία διεξαγωγής της διαδικασίας, η ΚΕΦΕ έριξε την ευθύνη στην Infosolutions.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση:

“Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται”.

"Sponsored links"

Μάλιστα η ΚΕΦΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, κάνοντας μήνυση.

Η τελευταία εξέλιξη μετά την αναβολή, ήταν η συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τσιμάρα. Η εταιρεία υπέγραψε δήλωση αποδοχής ευθυνών και επιστρέφει την προκαταβολή που είχε λάβει από το κόμμα.

Το site της πάντως, βρίσκεται εκτός λειτουργίας:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live