27.6 C
Chania
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2026

INKA: Οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία θα φέρουν κοινωνική έκρηξη

Ημερομηνία:

Tην πλήρη αντίθεσή της εξέφρασε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος- ΙΝΚΑ, με επιστολή της προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, «σε κάθε συζήτηση ή σχεδιασμό από την κυβέρνηση για έναρξη πλειστηριασμών από 01/01/2014 κατά της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών».Το ΙΝΚΑ καλεί τα μέλη της Επιτροπής και τους υπόλοιπους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, να καταψηφίσουν κάθε πρόταση η διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την έναρξη πλειστηριασμών κατά της πρώτης κατοικίας, η οποία συχνά, είναι και η μοναδική κατοικία των οφειλετών. Επίσης, υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης που σχεδιάζει μια τέτοια ρύθμιση δεν έχει υπολογίσει τις κοινωνικές συνέπειες της έναρξης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την κοινωνική έκρηξη που μπορεί να προκληθεί από τα αποτελέσματα μιας τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας.
Τέλος, το ΙΝΚΑ ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει σε μελέτη ώστε να υπολογιστεί ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι θα μείνουν άστεγοι και σε γενικότερη μελέτη των συνεπειών των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική γαλήνη.

newpost.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κίσσαμος – Κολυμπάρι από 7 έως 17 Σεπτεμβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Β.Ο.Α.Κ. Χανίων από 7 έως 17 Σεπτεμβρίου 2026, κατά τις ώρες 22:00-06:00, στο τμήμα Κίσσαμος-Κολυμπάρι.

Σύλληψη 21χρονου για άγρα πελατών και παρεμπόδιση κυκλοφορίας στην Κίσαμο

Σύλληψη 21χρονου στην Κίσαμο Χανίων για άγρα πελατών και παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων για τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης συμμετέχει για 4η χρονιά στη 90ή ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, 5-13 Σεπτεμβρίου 2026. Στο Stand 46 του Κτιρίου 15 παρουσιάζει το αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη.