15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Kι όμως, καταδικάστηκε νεαρός για την υπόθεση με τα γκράφιτι

Ημερομηνία:

15 νέοι άνθρωποι των Χανίων βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια για την περίφημη υπόθεση με τα γκράφιτι. Ένας εξ αυτών, σήμερα ενήλικος, καταδικάστηκε με 4 μήνες φυλάκιση (με αναστολή) ενώ σε άλλους 8 το δικαστήρια επέβαλλε επίπληξη.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζαν οι 15 νέοι ήταν για φθορά δημόσιας περιουσίας με γκράφιτι.

Οι ποινές είναι εφέσιμες.

Να σημειώσουμε ότι η καταδίκη αφορούσε γκράφιτι πέραν του πάρκινγκ και των σχολείων για τα οποία είχε δοθεί άδεια από τον δήμο.

Ο πολίτης που προέβη στην καταγγελία υποστήριξη ότι θα έπρεπε να εκδικάζονται 70 άνθρωποι και όχι 15 για φθορές με γκράφιτι σε δημόσια κτίρια της πόλης ενώ είπε ότι τα γκράφιτι χρησιμοποιούνται για προσηλυτισμό αλλά και ως πρόσχημα για την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης.

Σημειώσε επίσης ότι εξαιτίας των γκράφιτι προκαλούνται σημαντικές ζημιές που μετά οι πολίτες επιβαρρύνονται για την επιδιόρθωσή τους.

Σε ένα σημείο, η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω αυθάθειας του μάρτυρα κατηγορίας.

Διαβάστε σχετικά:

– Διώκουν τους νεαρούς καλλιτέχνες που έκαναν τα γκράφιτι στο δημοτικό πάρκινγκ 

– Και η Ένωση Γονέων Χανίων στηρίζει τους διωκόμενους καλλιτέχνες γκράφιτι

–  Πριν ξεκινήσει το κυνήγι των γκραφιτάδων του δημοτικού πάρκινγκ Χανίων, “αγανακτισμένος πολίτης” κυνηγούσε τους γκραφιτάδες της Κισσάμου που προωθούν τη “Νέα Εποχή”

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ