33.2 C
Chania
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026

Kοέλιο: Προτείνει τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

Ημερομηνία:

Υπέρ της συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού οργανισμού που θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ σε πιθανά μελλοντικά προγράμματα διάσωσης, τάχθηκε σε ομιλία του στην Φλωρεντία ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου πρότεινε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, το οποίο θα αναλάβει το ρόλο που είχε το ΔΝΤ κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Φλωρεντία ο κ. Κοέλιο δήλωσε πως η δημιουργία ενός τέτοιου οργανισμού, με κοινές αρμοδιότητες μεταξύ των κρατών μελών, είναι αναγκαία για τον συντονισμό της νομισματικής και οικονομικής πολιτικής. Το νέο Ταμείο θα συμπληρώνει την ανεξάρτητη άσκηση νομισματικής πολιτικής που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανέφερε ο ίδιος.

«Διαφορετικά θα δημιουργήσουμε μια νέα ανισορροπία μέσα στην νομισματική ένωση» υποστήριξε στο συνέδριο ο κ. Κοέλιο.

«Θα επιτρέψει σε ένα ενιαίο θεσμό να επιβλέπει και να εποπτεύει την πρόοδο των προγραμμάτων προσαρμογής, που σημαίνει ότι η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα απελευθερωθούν από την αποστολή που είχαν μέχρι σήμερα» τόνισε. «Αυτό θα γλυτώσει την ΕΚΤ από την περίεργη και νομικά αμφισβητούμενη θέση ως ενός ελεγκτικού μηχανισμού σε αυτά τα προγράμματα βοήθειας» πρόσθεσε.

euro2day.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασκήσεις βολών στο πεδίο βολής Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο – Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ασκήσεις βολών στο πεδίο Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο 2026. Πρωινές και βραδινές ώρες διεξαγωγής, μέτρα ασφαλείας για πλοία και αλιείς.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα

Σύλληψη 36χρονου και 50χρονης στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα. Κατασχέθηκαν 4,8 γραμμάρια κοκαΐνης, φυσίγγια, μαχαίρι και 250 ευρώ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Βραβείο Education Leaders Awards 2026 για το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων

Το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards 2026 για καινοτομία στην εκπαίδευση. Το 5ο Cinema Summer Camp πραγματοποιείται 5-12 Ιουλίου.

Κίσσαμος: Νέα εποχή τουριστικής προβολής με ψηφιακή αναβάθμιση του Discover Kissamos

Ο Δήμος Κισσάμου αναβαθμίζει το Discover Kissamos με νέα εφαρμογή για κινητά, ανανεωμένη ιστοσελίδα και έντυπο χάρτη με QR codes. Ψηφιακή στρατηγική για την τουριστική προβολή της περιοχής.