14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Koρωνοϊός: Σε ένα 24ωρο διπλάσιες εισαγωγές σε ΜΕΘ – «Γέμισε» το 1/6 των διαθέσιμων Εντατικών

Ημερομηνία:

Με βάση νεώτερα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας  για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σχεδόν διπλασιάστηκε σε ένα εικοσιτετράωρο. Σημειώνεται πως το Σάββατο, 100 ασθενείς νοσηλεύονταν, εκ των οποίων οι 18 ήταν διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πλέον, ανέρχεται σε 624. Τα τελευταία 20 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ανέφεραν πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την εξάπλωση του ιού, οπότε και θα φανεί αν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί- που ξεκίνησαν με το κλείσιμο των σχολείων και έφτασαν στην απαγόρευση της μετακίνησης- θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή τη μείωση της διασποράς στην κοινότητα.

Μεταξύ 40-64 τα περισσότερα κρούσματα

Όπως έδειξε η χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα μέχρι στιγμής κρούσματα, 342 είναι άνδρες και 272 γυναίκες. Το 49% ανήκει στην ηλιακή ομάδα 40-64 έτη, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής.

Οι επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους λοιμωξιωλόγους, θα είναι καθοριστικές και για τις αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι εισαγωγές. Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, 2.156 κλίνες έχουν δεσμευτεί αποκλειστικά για να αντιμετωπίσουν τα ήπια και μέτρια περιστατικά του κορονοϊού και 180 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραυματισμοί αστυνομικών στα επεισόδια στη Σούδα: Βολές της Ένωσης Αστυνομικών κατά του επιχειρησιακού σχεδιασμού

Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ δύο χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, τονίζει...

Πρωτοβουλία Αντίσταση: Νίκη στον αγώνα της αγροτιάς

Σε μαζικοποίηση των αγροτικών μπλόκων μέχρι τη νίκη και...