16.5 C
Chania
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

Koρωνοϊός της ελεύθερης αγοράς: Οι ΗΠΑ έδωσαν τα… διπλά σε μετρητά και «άρπαξαν» στο παρά 5′ φορτίο μασκών με προορισμό τη Γαλλία

Ημερομηνία:

Απίθανες καταστάσεις φαίνεται ότι διαδραματίζονται μεταξύ των μεγάλων κρατών του κόσμου που σπεύδουν έστω και εκ των υστέρων, να εξασφαλίσουν μεγάλες παραγγελίες σε απαραίτητο υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, αναπνευστήρες κ.α από χώρες παραγωγής όπως η Κίνα.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος της νοτιοανατολικής επαρχίας της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανή Ακτή, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT ότι οι ΗΠΑ εξαγόρασαν μια μαζική παραγγελία μασκών προσώπου από την Κίνα, ακριβώς την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω στον αεροδιάδρομο, έτοιμο να απογειωθεί από την Κίνα προς τη Γαλλία! Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αμερικανικές αρχές κατέβαλαν το διπλάσιο αντίτιμο προκειμένου να… αρπάξουν το πολύτιμο φορτίο χωρίς μάλιστα καν να έχουν προβεί σε έλεγχο του περιεχομένου του!

Αντιμετωπίζοντας μεγάλες ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού εν μέσω της επιδημίας του κορωναϊού, η Γαλλία απευθύνθηκε στην Κίνα για να προμηθευτεί τις πολύ απαραίτητες μάσκες προσώπου.

Μετά τη θέσπιση νόμου εκ μέρους της γαλλικής βουλής για την επιδεινούμενη ιατρική κατάσταση, οι τοπικές αρχές μπόρεσαν να δώσουν εντολή παραγγελίας εξοπλισμού στην Κίνα, καταβάλλοντας την προκαταβολή. Συνολικά, διάφορες γαλλικε΄ς περιοχές είχαν απαραγγείλει 60 εκατομμύρια μάσκες.

“Οι μάσκες έχουν ήδη παραχθεί και βρίσκονται στην Κίνα. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα με την παράδοσή τους “, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προβηγκίας, προσθέτοντας ότι η αποστολή κανονικά έπρεπε να φτάσει στη Γαλλία το βράδυ της Πέμπτης.

Ωστόσο η παραγγελία δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ καθώς την αγόρασαν στο παρά… ένα οι Αμερικανοί που σκαρφίζονται όπως φαίνεται και τις πιο απίστευτες μεθόδους για να φέρουν στη χώρα τους το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, σε μια περίοδο που πλέον οι ΗΠΑ είναι για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα της επιδημίας.

Ακολουθεί η επίμαχη συνέντευξη στα γαλλικά.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Καταγγελία για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές Μάιο-Οκτώβριο σε πέντε περιοχές των Χανίων.

Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών και κινητοποίηση την Πέμπτη κατά την απολογία

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει πειθαρχική δίωξη τεσσάρων φοιτητών ΗΜΜΥ από τον καθηγητή Γυφτάκη και τον κοσμήτορα Καρυστινό για συνδικαλιστική δράση.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακυρώνει την απαγόρευση Ντράγκι για Δίστομο και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε με απόφασή του την απαγόρευση Ντράγκι, επιτρέποντας στους Διστομίτες να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για γερμανικές αποζημιώσεις.

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κάλεσμα σε απεργία την Πρωτομαγιά 2026

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε απεργία Πρωτομαγιάς 2026 με κεντρικό σύνθημα «Λεφτά για μισθούς, όχι για πολέμους». Γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.