“Local Green Hero” για την κλιματική κρίση και στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου πιλοτικού προγράμματος στη Δωρίδα και των πολυεπίπεδων οφελών που είχε τόσο για την τοπική κοινότητα όσο και για τους συμμετέχοντες, η Ecogenia σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων διοργανώνει μετασχολικό ενισχυτικό πρόγραμμα γύρω από την κλιματική δράση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με σύνθημα Local Green Hero η Ecogenia καλεί μαθητές 5ης και 6ης τάξης δημοτικού να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, που είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα προσδοκά να δώσει κίνητρο στους νεαρούς συμμετέχοντες να είναι ενεργοί σε ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και την τοπική κοινωνία, να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή με στόχο την επίλυση ενός τοπικού ζητήματος, αλλά πρωτίστως να εμπνεύσει τους μαθητές να γίνουν η επόμενη γενιά ενεργών ηγετών σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου και οι εκπαιδευτικές δράσεις θα πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων (Κοραή, 1). Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μετά τις σχολικές ώρες και συγκεκριμένα 17:00 – 19:00. Θα λειτουργούν δύο τμήματα Δευτέρα – Τετάρτη και Τρίτη – Πέμπτη ενώ το κόστος είναι Δωρεάν.

"Sponsored links"

Οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα είναι ανοιχτές και πι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα.

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την Ecogenia ή το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, επικοινωνήστε με την ομάδα της Ecogenia στο info@ecogenia.org ή στο 6975221647.

Λίγα λόγια για την Ecogenia

Η Ecogenia είναι μη κυβερνητικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία δύο Ελληνίδων της διασποράς με σκοπό να εισάγει στην Ελλάδα το μοντέλο της “θητείας του ενεργού πολίτη”.

Το όραμα της Ecogenia βασίζεται στους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης: άνθρωποι, περιβάλλον, ευημερία. Μέσω ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων ενεργής πολιτειότητας, η Ecogenia καλεί νέες και νέους 18-30 ετών να καταστούν φορείς δράσεις και ανάπτυξης στις κοινότητές τους δίνοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα που προωθούν τη βιωσιμότητα και την κλιματική δράση σε τοπικό επίπεδο. Παρέχοντας την υπηρεσία τους, οι νέες/οι αποκτούν εμπειρία, γνώσεις και επαγγελματική κατάρτιση, ενώ λαμβάνουν κι ένα επίδομα για να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους.

Έτσι η νέα γενιά κινητοποιείται μέσω της κοινωνίας των πολιτών για την κάλυψη των εθνικών αναγκών βιώσιμης ανάπτυξης, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα βιώσιμο μέλλον για τους ίδιους και τις μελλοντικές γενιές.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live