26.8 C
Chania
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026

M. Γιακουμογιαννάκης: Ο Δήμαρχος Χανίων είπε “ΟΧΙ” στην αγορά οικίσκων για τους σεισμόπληκτους, αλλά έδωσε 30.000 ευρώ για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Προκάλεσε συνωστισμό εν μέσω πανδημίας

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο δημοτικού σύμβουλος και πρώην Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χανίων κ. Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης αναφέρεται στη φιέστα για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Γυαλί Τζαμισί με κόστος μάλιστα για το δέντρο που έφτασε τα 30.000 ευρώ τη στιγμή όπου αρνήθηκε την αγορά οικίσκων για τους σεισμόπληκτους. Όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε υπό συνθήκες πανδημίας και τέτοιου τύπου εκδηλώσεις μπορούν να εκτοξεύσουν τα κρούσματα

Δείτε τι αναφέρει σανακοίνωση του ο Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης

Η προχθεσινή φιέστα του Δημάρχου Χανίων με την φωτοδότηση του νέου Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Παλιό Λιμάνι απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι τα επικοινωνιακά show (one man show πάντα) και όχι η ουσία.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας μαστίζεται από τον κορονοϊό, που καθημερινά μετράμε τους νεκρούς που αφήνει πίσω της η πανδημία, σε μια περίοδο που η φτώχεια καλπάζει και οι συμπολίτες μας νιώθουν εκτεθειμένοι απέναντι στην αβεβαιότητα, απέναντι σε ένα διαχωρισμό βάσει με το ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι, σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις βλέπουν τους πελάτες τους με τα «κιάλια», ο Δήμος Χανίων επιλέγει για ακόμη μια φορά να μας εκπλήξει αρνητικά προκαλώντας συνωστισμό, κατασπαταλώντας χρήματα για ένα δέντρο αξίας 30.000 ευρώ, δημιουργώντας εν τέλει τις προϋποθέσεις έκρηξης κρουσμάτων στην πόλη μας.

Απ’ ότι φαίνεται οι αρμόδιοι με προεξέχοντα τον ίδιο τον Δήμαρχο, είτε δεν γνωρίζουν πως ο κορονοϊός αποτελεί έναν ιό-μάστιγα και ιδιαιτέρως κολλητικό, είτε γι’ αυτούς δεν έχει καμία σημασία για το αν με τις φιέστες τους αποτελούν θανατηφόρο κίνδυνο για τους συνδημότες μας.

Λίγες μέρες πριν, με κοινή πρόταση τριών παρατάξεων, την οποία υπερψήφισα, γίναμε μάρτυρες μιας δίχως προηγούμενο άρνησης του Δημάρχου για αγορά οικίσκων, προκειμένου να τους δώσουμε στους σεισμόπληκτους συμπολίτες του Αρκαλοχωρίου. Για τους πληγέντες συνανθρώπους τότε «δεν είχαμε λεφτά» και κάποιοι έψαχναν δικαιολογίες για να μην κάνουμε πράξη το αυτονόητο. Σήμερα διαπιστώσαμε όμως, ότι λεφτά για φιέστες υπάρχουν. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω πρόβλημα με τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, στολισμού της πόλης κλπ., όταν αυτές γίνονται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Το πρόβλημα μου –κι αυτό οφείλει όλους να μας προβληματίσει- είναι όταν στο βωμό της εξυπηρέτησης της προσωπικής ματαιοδοξίας του «νέου» κατά τ’ άλλα Δημάρχου, μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Σε αυτά τα show λοιπόν, όχι μόνο δεν συμμετέχω, αλλά αντιθέτως καλώ άπαντες να είναι προσεχτικοί και να μην παρασύρονται από τα μικροπρεπή επικοινωνιακά τερτίπια του κάθε «Σημαντηράκη».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων για δασικούς χάρτες και δακοκτονία

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 4 Σεπτεμβρίου για δασικούς χάρτες, κτηματολόγιο και δακοκτονία.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με «κούρεμα» 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πέτυχε ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με κούρεμα 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ. Μηνιαία δόση μόλις 111 ευρώ για 5 χρόνια.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν 32χρονος και ανήλικη στο Ηράκλειο για 6 τηλεφωνικές απάτες. Απέσπασαν κοσμήματα 4.500€ από ηλικιωμένη προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ και λογιστές.

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch στο Φεστιβάλ Κρήτης 2026

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch έρχονται στην Κρήτη για το Φεστιβάλ Κρήτης 2026. Συναυλίες και δωρεάν masterclasses σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο.