Nέα ανατροπή με όσους έκαναν εμβόλιο Astrazeneca – Τα νέα για την τρίτη δόση

Κανένα σχόλιο

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκρινε το εμβόλιο της Astrazeneca ως τρίτη δόση, ανατρέποντας τα δεδομένα που ίσχυσαν τον περασμένο χειμώνα, όταν και στην Ευρώπη αποφασίστηκε να χορηγούνται μόνο τα mRNA εμβόλια στην ενισχυτική δόση.

Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε πως το Vaxzevria πήρε τελικά το «πράσινο φως».

Πλέον, το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναμνηστικό, έπειτα από τον εμβολιασμό με δύο δόσεις του Vaxzevria ή από άτομα που έχουν προηγουμένως εμβολιασθεί με εμβόλιο mRNA, όπως είναι τα εμβόλια των Pfizer/ BioNTech και Moderna. Όπως δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Μένε Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος βιοφαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης στην AstraZeneca:

"Sponsored links"

«Η διασφάλιση μακρύτερης διάρκειας ανοσοπροστασίας είναι βασική για την μακροπρόθεσμη διαχείριση της Covid-19 συνολικά και οι αναμνηστικές δόσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν την αποδυνάμωση της προστασίας με την πάροδο του χρόνου που έχει διαπιστωθεί με όλα τα βασικά σχήματα εμβολιασμού μέχρι σήμερα.»

Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έδωσε την έγκρισή της για την χρήση του Vaxzevria ως αναμνηστικής δόσης μερικές εβδομάδες αφού η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ενέκρινε την χρήση του εμβολίου Comirnaty των Pfizer-BioNTech ως ενισχυτικής δόσης για ενηλίκους που έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού με άλλα εμβόλια.

Φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγοί εμβολίων έχουν κάνει γνωστό ότι ο μεγαλύτερος όγκος των εμβολιασμών αυτόν το χρόνο θα αφορά ενισχυτικές δόσεις ή το βασικό σχήμα εμβολιασμού για παιδιά καθώς λαμβάνει έγκριση ανά τον κόσμο.

Η απόφαση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής πρέπει τυπικά να επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερα αντισώματα απέναντι στην Όμικρον

Παρότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν χορηγήθηκε σε τρίτη δόση και προτιμήθηκαν τα εμβόλια mRNA, νέες μελέτες που ήρθαν στο φως έδειξαν ότι τελικά δημιουργεί περισσότερα αντισώματα απέναντι στην εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Ομικρον.

Η AstraZeneca είχε ανακοινώσει ότι τα προκαταρκτικά δεδομένα από μια κλινική δοκιμή που διενήργησε του εμβολίου Vaxzevria, έδειξαν μεγαλύτερη απόκριση αντισωμάτων εναντίον της παραλλαγής αλλά και άλλων μεταλλάξεων όταν χορηγείται η τρίτη δόση. Μάλιστα, οι έρευνες δείχνουν ότι παρέχει προστασία και απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα.

Η σύντομη ανακοίνωση, η οποία δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα δεδομένα, είναι η πρώτη στην οποία προβαίνει η AstraZeneca σχετικά με την πιθανή προστασία που παρέχει το Vaxzevria ως ενισχυτική δόση, ακόμα και μετά από δύο δόσει με τα mRNA εμβόλια.

Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταθέσει τα δεδομένα αυτά στις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές δεδομένης της επείγουσας ανάγκης για αναμνηστικές δόσεις.

"Sponsored links"

Η AstraZeneca έχει παρασκευάσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε συνεργασία με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εργαστηριακές μελέτες που διενεργήθηκαν από το πανεπιστήμιο τον περασμένο μήνα ήδη διαπίστωσαν ότι ένα σχήμα χορήγησης τριών δόσεων του Vaxzevria αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα εναντίον της υψηλά μεταδιδόμενης Όμικρον.

Η κριτική στο εμβόλιο «μάλλον σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους»

Eπιστήμονες και πολιτικοί «μάλλον σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους» βλάπτοντας τη φήμη του εμβολίου της AstraZeneca, υποστήριξε επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που συμμετείχε στην ανάπτυξη του σκευάσματος.

«Έφθειραν τη φήμη του εμβολίου κατά τρόπο που αντήχησε σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο καθηγητής Τζον Μπελ, προσθέτοντας ότι «νομίζω πως η κακή συμπεριφορά από επιστήμονες και πολιτικούς έχει πιθανώς σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες και δεν πρέπει να είναι υπερήφανοι γι’ αυτό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 37 εκατομμύρια ανθρώπων που έκαναν την ενισχυτική δόση στη Βρετανία μόνο 48.000 άνθρωποι επέλεξαν το συγκεκριμένο σκεύασμα, καθώς κυβερνητικοί σύμβουλοι πρότειναν ότι στις ηλικίες κάτω των 40 ετών θα πρέπει καλύτερα να προσφερθούν άλλα εμβόλια κατά του κορονοϊού λόγω τη σύνδεσης του συγκεκριμένου σκευάσματος με εξαιρετικά σπάνιες θρομβώσεις στο αίμα.

Το εμβόλιο της AstraZeneca αρχικά θεωρήθηκε ως success story στο Ηνωμένο Βασίλειο και χαρακτηρίστηκε ως το «δώρο της Βρετανίας στον κόσμο». Σχεδιάστηκε για να είναι φθηνό και διαθέσιμο με χαμηλό κόστος. Σε αντίθεση με τα εμβόλια mRNA, θα μπορούσε να μεταφερθεί με χαμηλό κόστος και να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία ψυγείου. Σχεδόν το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε δύο δόσεις του εμβολίου υποστηρίζει ο Μπελ και αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τον παραγκωνισμό του εμβολίου.

ieidiseis.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live