ΤΟΠΙΚΑ

“NEPTUNE STRIKE 24”: Στα Χανιά μέσα στο Πάσχα αεροπλανοφόρα για πρωτόγνωρη άσκηση του ΝΑΤΟ

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Χανιά θα σείονται από μεγάλη πολεμική άσκηση.

Μια πρωτόγνωρη αεροναυτική Συμμαχική δύναμη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τη μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ «NEPTUNE STRIKE 24» η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ήδη μια σειρά από γυμνάσια έχουν πραγματοποιηθεί με συμμετοχή και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρο σχεδόν το Αιγαίο ενώ τις επόμενες δύο εβδομάδες τα εκπαιδευτικά σενάρια αναμένεται να κορυφωθούν με αμφίβια αεροναυτική αποβατική ενέργεια η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Τέσσερα πανίσχυρα Συμμαχικά αεροπλανοφόρα βρίσκονται ήδη στην ευρύτερη περιοχή τα οποία συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό Μονάδων Επιφανείας ενώ όπως πάντα σε ανάλογες ασκήσεις κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κινούνται αθέατα υποβρύχια τα οποία εκτελούν δικά τους σενάρια και αποτελούν τους αόρατους συνοδούς των πλοίων επιφανείας. Τέσσερις Ομάδες Κρούσης με αντίστοιχα επικεφαλής αεροπλανοφόρα συγκροτούν τέσσερις αρμάδες οι οποίες συνεργάζονται στο πλαίσιο της «NEPTUNE STRIKE 24» με στόχο τη συνεκπαίδευση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην κρίσιμη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Περιοχή στην οποία η Ελλάδα κατέχει κομβική θέση και έχει στη δικαιοδοσία της μια πολύ μεγάλη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από το Ιόνιο έως τις ακτές της Τουρκίας και από Νότια της Κρήτης έως και την περιοχή του Καστελόριζου. Και είναι αυτή που παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας εκδίδει για αυτές τις περιοχές Νavtex και Notam για τις Συμμαχικές ασκήσεις.

Η πανίσχυρη ΝΑΤΟικη δύναμη περιλαμβάνει την Ομάδα Κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «EISENHOWER» την Ομάδα Κρούσης του γαλλικού αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE», την Ομάδα Κρούσης του ιταλικού αεροπλανοφόρου «CAVOUR» και την Ομάδα Κρούσης του ισπανικού αεροπλανοφόρου «JUAN CARLOS I», ενώ στην αεροναυτική δύναμη της «NEPTUNE STRIKE 24» συμμετέχει και το τουρκικό «ANADOLU» το οποίο όμως δεν διαθέτει μαχητικά παρά ελικόπτερα και drones.

H άσκηση διεξάγεται με ευθύνη της Διοίκησης του ΝΑΤΟ «STRIKFORNATO» (NAVAL STRIKING AND SUPPORT FORCES NATO) η οποία έχει έδρα στην Πορτογαλία και Διοικητή τον Αμερικανό επικεφαλής Ναύαρχο του 6ου Στόλου. Το κύριο μέρος της άσκησης άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν μέρος με φρεγάτα, αρματαγωγό και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και προσωπικό από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου και συγκεκριμένα δύναμη Πεζοναυτών και SOF σε σενάρια κατάδειξης στόχων JTAC (Joint Terminal Attack Controllers) από Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η «NEPTUNE STRIKE 24» περιλαμβάνει στο τελικό της στάδιο αεροαποβατική ενέργεια στο Μάλεμε Χανίων στην Κρήτη με συμμετοχή Ελλήνων και Ισπανών Πεζοναυτών οι οποίοι επιχειρούν από την Ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου «JUAN CARLOS». Όπως ήδη έχει αναφέρει το Onalert.gr τις προηγούμενες ημέρες εκτελέστηκε από την Πολεμική μας Αεροπορία με απόλυτη επιτυχία σενάριο προσβολής και βύθισης του Ισπανικού αεροπλανοφόρου στο οποίο έλαβαν μέρος μαχητικά F-16 Viper και F-4 Phantom.

Εντός των επόμενων ημερών μάλιστα αναμένεται να ελλιμενιστούν στο ναύσταθμο της Σούδας τόσο το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «EISENHOWER» όσο και το Γαλλικό «CHARLES DE GAULLE».

Πιο συγκεκριμένα το «EISENHOWER» να καταπλεύσει στη Σούδα εντός των επόμενων ωρών και να παραμείνει έως τις 2 Μαΐου. Μεταφέρει 5.800 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων και τα πληρώματα των εναέριων μέσων και έχει μήκος που φτάνει τα 333 μέτρα. Θα ακολουθήσει το «CHARLES DE GAULLE» μήκους 260 μέτρων με 1.800 άτομα το οποίο θα βρεθεί στο ναύσταθμο έως και τις 7 Μαΐου. Το γαλλικό αεροπλανοφόρο έχει καταπλεύσει και πέρυσι στη Σούδα ενώ το αμερικανικό μεγαθήριο βρέθηκε στην Κρήτη το 2021 όταν και το είχε επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πικετοφορία τη Μ.Δευτέρα

Σε πικετοφορία στις 20.00 τη Μ.Δευτέρα καλεί η Τ.Ε. Χανίων ΚΚΕ, στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Από την Κυριακή 28 του Απρίλη μέχρι και την Τρίτη 7 του Μάη θα καταπλεύσουν στη Σούδα δύο αεροπλανοφόρα, με πρώτο το Αμερικάνικο  USS Dwight D. Eisenhower (Κυριακή 28/04 έως Μ. Πέμπτη 02/05) και μετά το Γαλλικό Charles de Gaulle ( Μ. Πέμπτη 02/05 έως την Τρίτη 07/05). 

Έρχονται οι Νατοϊκές–Ευροενωσιακές αρμάδες για να «ξεκουραστούν» από το μακέλεμα του Παλαστινιακού λαού και των παιδιών του. 

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Αντιθέτως επιβάλλει επαγρύπνηση από τον λαό μας.

Η στάθμευση τους στη Σούδα, πέρα από την πρόκληση προς τον Χανιώτικο λαό που  έχει εκφράσει μαζικά, πλατιά τα αντιπολεμικά του αισθήματα, απαιτώντας να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό, να κλείσει η βάση της Σούδας, επιπλέον βάζει σε κίνδυνο την πόλη μας, το νησί και τη χώρα μας, ως στόχο πολεμικής εμπλοκής από τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα προς αυτούς !!! 

"google ad"

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, γιατί με την πολιτική τους έχουν εμπλέξει τη χώρα μας μέχρι στιγμής σε δυο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Οι ίδιες οι εξελίξεις, η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού, στρατιωτικού υλικού και φρεγάτας, φανερώνουν ότι η ολοένα βαθύτερη ελληνική εμπλοκή δεν έχει καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας, όπως ισχυρίζονται. Αντίθετα, εξυπηρετούν μέχρι κεραίας τους δολοφονικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, ρίχνουν νερό στον μύλο της επιθετικότητας του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή απαίτηση για:

  • να αποσυρθεί άμεσα η στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ,
  • να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους,
  • να κλείσει η αμερικανοΝΑΤΟϊκη βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις στην χώρα μας
  • να επιστρέψει η Φρεγάτα “Ύδρα” από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.

onalert.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 36 ναυτικά μίλια Ν…

3 hours ago

Επιτήδειοι ξεγελούν πολίτες σε όλη την Κρήτη με ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη, με τους επιτήδειους χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα να…

3 hours ago

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για τον 60χρονο Αντώνη Βαρότση, ιδιαίτερα…

3 hours ago

Βροχερή Παρασκευή και στην Κρήτη

Σε μία περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να λέμε "επιτέλους, ζέστη", λέμε... "επιτέλους, βροχή". Από την…

3 hours ago

Αρνείται τον βιασμό ο 28χρονος – Έκανε λόγο για συναινετικές ερωτικές περιπτύξεις

Εντοπίστηκε ο 28χρονος Πακιστανός που καταγγέλθηκε από την μητέρα της 16χρονης Βρετανίδας ότι την βίασε…

3 hours ago

This website uses cookies.