Χειρότερη εμφανίζεται η ελληνική κρίση ακόμη και από την κρίση των ΗΠΑ το 1930, το λεγόμενο «Great Depression» , σύμφωνα με τους New York Times.
Στο μακρινό 1930 πέντε ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της Μεγάλης Ύφεσης στις ΗΠΑ, που ακολούθησε του Κραχ του 1929, ένας τους πέντε Αμερικανούς ήταν άνεργος και η οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 20%.
Η ελληνική οικονομία τώρα μέσα σε 5 χρόνια έχει συρρικνωθεί κατά 20,1% από το 2007, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε το Δεκέμβριο στο 26,4%.
«Οι Έλληνες θα ήλπιζαν να περνούσαν τόσο καλά», διαπιστώνουν οι New York Times, σε ανάλυσή τους όπου συγκρίνουν τις δύο καταστάσεις.
Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ και τη σημερινή ύφεση της Ελλάδας είναι ότι στην Αμερική του Κραχ, οι κρατικές δαπάνες συνέχισαν να αυξάνονται, περιορίζοντας το βάθος της ύφεσης ενώ στην Ελλάδα, οι ξένοι πιστωτές επιβάλουν δραματική μείωση των κρατικών δαπανών.
Στις ΗΠΑ, κατά το πέμπτο έτος της ύφεσης, η ιδιωτική κατανάλωση είχε αρχίσει να ανακάμπτει, ενώ στην Ελλάδα, σημειώθηκε πέρυσι μείωση της τάξης του 9,1%.
Δείτε το γράφημα που πόσταραν στο λογαριασμό τους στο twitter: