15.8 C
Chania
Tuesday, February 27, 2024

Novartis: Το μεγαλύτερο «αυτογκόλ» στην ιστορία της Μεταπολίτευσης

Ημερομηνία:

Σαν «χάρτινος πύργος» κατέρρευσε η φερόμενη σκευωρία της Novartis. Η υπόθεση στην οποία η κυβέρνηση επένδυσε πολιτικά κατέληξε σε φιάσκο και γύρισε πίσω ως μπούμερανγκ, με την η Ιωάννα Μάνδρου να μιλά πλέον για «οργανωμένη παραπληροφόρηση» και να ζητά δημοσίως συγνώμη μέσω της «καθημερινής».

Επί της ουσίας, το βούλευμα επιβεβαίωσε το σκηνικό της σκευωρίας και το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου δέχτηκε ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη – Ντζούρα Μανώλη, ως προς τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, για τα 10 πολιτικά πρόσωπα ήταν σύννομες και οι προστατευόμενοι μάρτυρες σωστά χαρακτηρίστηκαν προστατευόμενοι. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου συνεχίζει να παραπληροφορεί: ο Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του εμφανίζεται να υποστηρίζει πως η παραπομπή αφορά «τα δέκα πολιτικά πρόσωπα», προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραίτησή του.

Μάνδρου: Πρώτη φορά τέτοια οργανωμένη παραπληροφόρηση

Για «οργανωμένη παραπληροφόρηση» μίλησε σε τοποθέτησή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η Ιωάννα Μάνδρου, η δικαστική συντάκτρια της «Καθημερινής». Νωρίτερα, είχε προηγηθεί από την ίδια γραπτή συγγνώμη στην εφημερίδα για τα όσα έγραψε περί παραπομπής Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για Novartis.

Η Ιωάννα Μάνδρου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε μάλιστα πολιτικά κίνητρα, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να το θεωρήσω λάθος ή αφελές». Επανέλαβε τη συγγνώμη της στους αναγνώστες, τους τηλεθεατές και τους ακροατές, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η πληροφόρηση που είχαμε από τις ανώτατες δικαστικές πηγές όλος ο ελληνικός Τύπος δεν ήταν σωστή». Τόνισε δε πως κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στα 38 χρόνια που δημοσιογραφεί. Εμφανώς ενοχλημένη επίσης γιατί, όπως είπε, χρησιμοποιήθηκε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, δήλωσε ότι «νιώθω την ανάγκη να φύγω από αυτό το επάγγελμα».

«Πηγές των πληροφοριών ανώτατες δικαστικές πηγές»

Είχε προηγηθεί το κείμενό της στην ιστοσελίδα της «Καθημερινής», στο οποίο πέταξε το «μπαλάκι» σε ανώτατες δικαστικές πηγές για τις πληροφορίες που δημοσίευσε. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινό της κείμενο με τίτλο «Γιατί παραπέμπονται τελικά Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη: Τι λέει το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου»:

«Η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη».

Επισήμανε δε, μεταξύ άλλων, ότι «το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές».

Κατάρρευση της σκευωρίας σαν χάρτινος πύργος

Όπως μετέδωσε το iEidiseis και η δικαστική συντάκτρια Μαίρη Μπενέα, για τη φερόμενη σκευωρία της Novartis κετέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η υπόθεση της δίωξης Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη,

Παρά την παραπομπή σε δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο των Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας, πληροφορίες από το περιεχόμενο του βουλεύματος, δείχνουν ανατροπή του σκηνικού της σκευωρίας, που φέρεται ότι, εξυφάνθηκε από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με βραχίονα του την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, στο βούλευμα του, που εξεδόθη χτες, αργά τη νύχτα, με το οποίο – κατά πλειοψηφία 3 – 2, παρέπεμψε σε δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, για κατάχρηση εξουσίας την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη και ομόφωνα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, περιορίζει το αδίκημα για τους δυό τους, μόνον στο σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τον υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουπλή, μετά από μηνύσεις του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

"google ad"

Συγκεκριμένα, οι τρεις από τους πέντε Ανώτατους Δικαστές του Συμβουλίου ΑΠ (τακτικά μέλη), που ήταν παραπεμπτικοί ( Πηνελόπη Παρτσαλίδου-Κομνηνού, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου και ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτρης Καλτσούνης) έκριναν ότι, η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς πρέπει, να δικαστεί για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, όχι για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis, σε σχέση με τα 10 πολιτικά πρόσωπα, αλλά μόνο για το σκέλος της υπόθεσης, που αφορούσε τη μήνυση του πρώην υπουργού Ανδρεα Λοβέρδου, κατά του τέως υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλής.

Εν ολίγοις, η πλειοψηφία του Δικαστικού Συμβουλίου ΑΠ χρεώνει στην κυρία Τουλουπάκη ότι, καθοδηγούμενη από τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, δεν έστειλε αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή, ως προς τον κ. Κουρουμπλή με αποτελεσμα να παραγραφεί.

Η μήνυση Λοβέρδου

Δικαστικές πηγές τόνιζαν ωστόσο ότι, η μήνυση Λοβέρδου κατά Κουρουμπλή, είχε κατατεθεί στην προηγούμενη εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και παρέμεινε στο γραφείο της μέχρι τα τέλη Απριλίου, όταν ανέλαβε την υπηρεσία η διάδοχος της Ελένη Τουλουπάκη.

Συμπερασματικά, το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου δέχεται ότι, οι ενέργειες των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη – Ντζούρα Μανώλη, ως προς την διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα ήταν σύννομες και οι προστατευόμενοι μάρτυρες σωστά χαρακτηρίστηκαν προστατευόμενοι.

Τα δύο μέλη της σύνθεσης του δικαστικού συμβουλίου του ΑΠ, που μειοψήφισαν ( Ολγα Σχετάκη-Μπονάτου και ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλης Ανδρουλάκης), ζήτησαν την απαλλαγή της κ. Τουλουπάκη.

Οπως αναφέρουν, οι αναφορές Λοβέρδου κατά Κουρουπλή κατατέθηκαν το Φεβρουάριο του 2017, όταν Εισαγγελέας Διαφθορας ήταν η Ελένη Ράικου.

Ενώ, συμπληρώνουν οι Ανώτατοι Δικαστές, η Ελένη Τουλουπάκη διορίστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς το Μάρτιο του 2017, με την απόφαση του ΑΔΣ του ΑΠ, ενω στην πραγματικότητα ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Απριλίου 2017 και όπως τονίζουν στο σκεπτικό τους οι δικαστές, που μειοψήφισαν “δεν προκύπτει επαρκής ενημέρωση της κ. Τουλουπακη, από τους προκατόχους της Ελένη Ράικου και Αντώνη Ελευθεριάνο”.

Το δικαστικό συμβούλιο, ομόφωνα, παρέπεμψε τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος, σχετικά με τις καταγγελίες της ε.τ. εισαγγελέα εφετών Παναγιώτας Τσατάνη ότι, ασκούσε πιέσεις στο έργο της.

Με το ίδιο βούλευμα του το δικαστικό συμβούλιο ΑΠ απάλλαξε ομόφωνα από τις κατηγορίες τους δύο πρώην επίκουρους εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη τους εκδότες Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και ΑλέξανδροΤάρκα, που είχαν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Τουλουπάκη: Η πλήρης δικαίωση θα έρθει

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μετά την γνωστοποίηση του περιεχομένου του βουλεύματος του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, σε δήλωσή της, αναφέρει ότι θα έρθει η πλήρης δικαίωσή της.

Η δήλωση της κυρίας Τουλουπάκη έχει ως εξής:

«Η χθεσινή με οριακή πλειοψηφία παραπομπή μου ως Εισαγγελέως Διαφθοράς στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ως τιμωρία μου για το “αδίκημα” της τήρησης του όρκου μου και του καθήκοντός μου, πρέπει να αφυπνίσει όλους μας για το βαθύ τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι Θεσμοί της.

Η άνω οριακή πλειοψηφία είναι η “απάντηση” της Δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ολοφάνερα κρύπτονται πίσω από αυτήν την πολιτική δίωξή μου, στην τόλμη μου να ελέγξω σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και να αγγίξω μεγάλα και αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα.

Σίγουρα είναι μια πρώτη πανηγυρική δικαίωση ότι με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας, το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» NOVARTIS κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος και ανέδειξε το μεθοδευμένο των διώξεων μου και του ανελέητου διασυρμού του προσώπου μου.

Ωστόσο, ο Πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει• αντιθέτως τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη του • αυτή η Μάχη που θα απογυμνώσει το «Σύστημα» και θα δείξει πόσο λίγο και αδύναμο είναι μπροστά στην αλήθεια του Θεού.

Η πίστη μου είναι ακλόνητη. Η πλήρης δικαίωση θα έρθει. Και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι θα λάβουν τη θέση που τους αναλογεί».

Φιλιππάκης: Η αλήθεια υπερίσχυσε

Μετά την πλήρη, ομόφωνη και αμετάκλητη απαλλαγή του από το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για την υπόθεση της δήθεν σκευωρίας της Novartis, o εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αποτελεί την επιβεβαίωση ότι, η δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο κάθε αδικούμενου πολίτη όσο ισχυροί και αν είναι αυτοί που τον απειλούν. Η αλήθεια υπερίσχυσε και η δικαιοσύνη αποδόθηκε. Η πασιφανής κατάχρηση εξουσίας που επιχειρήθηκε και είχε ως στόχο την προσωπική μου σπίλωση, απέτυχε! H προσπάθεια ομηρίας του εκδοτικού μας ομίλου από τους γνωστούς παραεξουσιαστικούς κύκλους, έπεσε στο κενό!

Θα ήταν πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία σε αυτή την χώρα, να μην διώκονται οι ένοχοι αλλά οι καταγγέλλοντες τους ενόχους. Με λυπεί ιδιαίτερα η «στρατολόγηση» εκπροσώπων του κοινοβουλίου, αλλά και προθύμων μέσων μαζικής ενημέρωσης και, κατά δήλωσιν πλέον, «δημοσιογράφων», σε ένα εμφανώς εκδικητικό σχέδιο τρομοκράτησης και φίμωσης εκδοτών και δημοσιογράφων που τόλμησαν να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν μια σειρά σημαντικών σκανδάλων της μεταπολιτευτικής περιόδου στην πατρίδα μας.

Κάναμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον χωρίς εξαρτήσεις και πάσης φύσεως «υποκλίσεις». Αυτό το καθήκον μας καλεί τώρα να αναζητήσουμε όλους όσοι επιχείρησαν να αλλοιώσουν όχι μόνο την αλήθεια, αλλά και τους δημοκρατικούς και δικαστικούς θεσμούς στον τόπο μας.

«Αλλ’ η Δίκη γαρ και κατά σκότον βλέπει». Η δημοκρατία πράγματι νίκησε τη μαφία.

Θα συνεχίσω να πράττω στο ακέραιο το καθήκον μου στον Τύπο προς όφελος της πατρίδας μου!

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης

Εκδότης».

Παπαδάκου: Εκτεθεμείνοι εκείνοι που σιώπησαν

«Η σκευωρία της σκευωρίας θα καταρρεύσει και στο ακροατήριο, η αλήθεια θα φανεί γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται» διαμήνυσε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, με αφορμή το αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86 για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Μιωνή.

Η Γιάννα Παπαδάκου χαρακτήρισε το αμετάκλητο βούλευμα «ιστορική δικαίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, η οποία πάντως φαίνεται ότι και στις μέρες μας ασκείται με δυσκολίες και αγώνες των δημοσιογράφων».

Στη δήλωσή της τόνισε πως «είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας από τους ανώτατους δικαστές προς όλους τους ανθρώπους του Τύπου (ηλεκτρονικού ή έντυπου) ότι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας είναι το ρεπορτάζ, η έρευνα και ο έλεγχος της εξουσίας».

Παράλληλα, η Γιάννα Παπαδάκου επισημαίνει ότι «εκτεθειμένοι από το χθεσινό βούλευμα είναι εκείνοι που σιώπησαν για τις διώξεις των συναδέλφων τους, φοβήθηκαν ή ενέδωσαν στις απειλές των αφεντικών τους. Δικαιωμένοι είναι όσοι τόλμησαν να αναδείξουν τις θέσεις μας και πολύ απλά να δώσουν φωνή στην άλλη άποψη, όπως ορίζει η δεοντολογία της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Η δημοσιογράφος υπογραμμίζει επίσης ότι «στο καλάθι των αχρήστων πέταξε και το Συμβούλιο των πέντε ανώτατων δικαστών και τις καταγγελίες του ανεκδιήγητου κ. Μιωνή. Τώρα θα λογοδοτήσει και για τις συκοφαντίες εναντίον μου».

«Παράλληλα το βούλευμα του Συμβουλίου αμετάκλητα αναγνωρίζει την ύπαρξη του σκανδάλου της Novartis, αφού και η παραπομπή των Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη γίνεται διότι δήθεν δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία για πρώην υπουργό Υγείας. Η δικογραφία αυτή είχε ως αποστολέα, μεταξύ άλλων, εμπλεκόμενο για μίζες πρώην υπουργό στο σκάνδαλο Novartis, κατηγορούμενο ακόμη και σήμερα» προσθέτει με νόημα η δημοσιογράφος.

Η Γιάννα Παπαδάκου κλείνει την δήλωσή της τονίζοντας ότι «η σκευωρία της σκευωρίας θα καταρρεύσει και στο ακροατήριο, η αλήθεια θα φανεί γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται».

Επιμένει στην παραπληροφόρηση ο Οικονόμου

Την ίδια ώρα, όμως, ο Γιάννης Οικονόμου εμφανίζεται ο ίδιος ως πηγή παραπληροφόρησης, με επίσημη δήλωσή του. Αναφέρεται σε παραπομπή για «τους δέκα πολιτικούς», παρότι όπως προκύπτει από το βούλευμα το κυβερνητικό αφήγημα κατέρρευσε.

«Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμφθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα» αναφέρει ο Γ. Οικονόμου σε δήλωσή του την οποία απέστειλε στους δημοσιογράφους νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, παρότι από το βούλευμα είναι ξεκάθαρη η απουσία αναφοράς στην υπόθεση των δέκα.

«Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του Κράτους Δικαίου και η υποβάθμιση της Δημοκρατίας μας. Οι θεσμοί μας τελικά άντεξαν και η Κυβέρνησή μας δεσμεύεται στην απόλυτη θωράκισή τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου «των αρμών της εξουσίας». Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία, θα ξανάκαναν τα ίδια», σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Παραίτηση Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις Οικονόμου προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, χρεώνοντάς του προσπάθεια «συνειδητής παραπληροφόρησης των πολιτών», όσον αφορά στις εξελίξεις στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται «τις καταγγελίες της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου για οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης των δικαστικών συντακτών σχετικά την παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη», σημειώνοντας ότι « είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Ενώ σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, η παραπομπή έγινε για δευτερεύοντες λόγους, άσχετους με την υπόθεση Novartis, από χθες το βράδυ έγινε μια συστηματική προσπάθεια να παρουσιαστεί από τα ΜΜΕ το αντίθετο.

Προφανώς, για να μην μάθουν ποτέ οι πολίτες ότι στην ουσία κατέρρευσε με πάταγο η προσπάθεια να βαφτιστεί το σκάνδαλο ως δήθεν σκευωρία. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου παρακρατική λειτουργία. Ονόματα εμπλεκόμενων εξαφανίζονται δια μαγείας από έγγραφα, δικαστικές αποφάσεις διαστρεβλώνονται από δικαστικές πηγές, δημοσιογράφοι καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησής τους.

Τα όργανα άσκησης του πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, οφείλουν να ζητήσουν άμεσα έλεγχο, προκειμένου να αποκαλυφθούν εκείνοι που συνειδητά ήθελαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στρέφει τα πυρά του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τονίζει: «Ο δε κ. Οικονόμου με τη δήλωσή του επιχείρησε συνειδητά να παραπληροφορήσει τους πολίτες, προκειμένου να συντηρήσει ζωντανό τον ισχυρισμό περί δήθεν σκευωρίας, ενώ είχε ήδη καταπέσει με πάταγο στη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για αρχή να ξεκινήσει με την απομάκρυνση σήμερα κιόλας του εθνικού ψεύτη Οικονόμου. Και στη συνέχεια να πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι».

Ηλιόπουλος: Η απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Novartiw κατέρρευσε παταγωδώς

«Το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον και με τη βούλα της Δικαιοσύνης υπαρκτό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση και προσέθεσε: «Η απόπειρα συγκάλυψής του κατέρρευσε παταγωδώς».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία», υπογραμμίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Κανείς δε παραπέμπεται για χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, ενώ δεν παραπέμπονται καν οι δημοσιογράφοι, την ενοχή των οποίων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία, είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής», σημειώνει, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι «βαρύτατα εκτεθειμένος».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον και με τη βούλα της Δικαιοσύνης υπαρκτό. Η απόπειρα συγκάλυψής του κατέρρευσε παταγωδώς», δηλώνει ο Ν. Ηλιόπουλος και καταλήγει: «Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Γιατί θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ