Oι ειδικευόμενοι γιατροί του Βενιζέλειου για το θάνατο της Μελίνας: Όχι στον κανιβαλισμό που οδηγεί σε επιθέσεις σε εξαντλημένους γιατρούς από “αγανακτισμένους” ασθενείς

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το Δ.Σ. ειδικευόμενων ιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου συνέβη το περιστατικό με το θάνατο της 4χρονης Μελίνας ζητούν να σταματήσει η μεσαιωνικού τύπου προπαγάνδα που οδηγεί σε περιστατικά κανιβαλισμού ενάντια σε εξαθλιωμένους εργασιακά ιατρούς από “αγανακτισμένους” ασθενείς σε νοσοκομεία που υποφέρουν σε πολλά επίπεδα από την κρίση. Ζητούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με σοβαρότητα αλλά και να στελεχωθούν κατάλληλα οι υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τέτοια περιστατικά δε θα επαναληφθούν

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δ.Σ. ειδικευομένων ιατρών του Βενιζελείου έχει ως εξής:

«Είμαστε νέοι γιατροί ειδικευόμενοι στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Επιλέξαμε σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας να μείνουμε να προσφέρουμε στην πληγωμένη ελληνική κοινωνία, κόντρα στη μαζική μετανάστευση των νέων επιστημόνων εξαιτίας των πολιτικών επιλογών των τελευταίων χρόνων.

"Sponsored links"

Καθημερινά όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μας υπερβαίνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το νοσοκομείο όρθιο. Αυτό το νοσοκομείο τυγχάνει να είναι στην καθημερινή ειδησεογραφία για τον θάνατο ενός τετράχρονου παιδιού. Το τραγικό αυτό γεγονός γίνεται αντικείμενο μιας μεσαιωνικής έμπνευσης προπαγάνδας από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ οι οποίοι, αναλαμβάνοντας ρόλο γιατρού ή και δικαστικού, χωρίς στοιχειώδη γνώση και ηθική, βγάζουν πορίσματα προκειμένου να δικάσουν και να προσπαθήσουν να γεμίσουν οργή την κοινωνία για μια συνάδελφο που καθημερινά έδινε μάχες για να μπορέσει να λειτουργεί το ΕΣΥ σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Οι ίδιοι ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να αποδώσουν ευθύνες και να ψάξουν πιο βαθιά όχι μόνο γι’ αυτόν, αλλά για πολλούς ακόμα θανάτους που επιτελούνται στην Ελλάδα τα χρόνια της ανθρωπιστικής κρίσης, μιας και οι αιτίες που μας οδήγησαν ως εδώ έχουν και την δικιά τους υπογραφή, αφού με την παθιασμένη αφοσίωση τους στις πολιτικές που υποχρηματοδότησαν και υποστελέχωσαν το ΕΣΥ, έδιωξαν τους νέους επιστήμονες από την χώρα και άφησαν χιλιάδες ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα, πρωτοβάθμια υγεία, νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του να στήνονται κάμερες έξω από το νοσοκομείο για να κάνουν κίτρινη δημοσιογραφία σε βάρος μιας συναδέλφου, ενώ εκκρεμούν τα πορίσματα των εξεταστικών διαδικασιών. Αλήθεια αυτές οι κάμερες γιατί δεν αγχώνονται και τόσο να μπουν μέσα να δουν κλινικές όπως η Πνευμονολογική , η Νευρολογική , η Ορθοπεδική , η Ουρολογική , το Αναισθησιολογικό τμήμα με προσωπικό κάτω του 30% να κρατιούνται στη ζωή χάρη σε υπεράνθρωπες προσπάθειες και υπερωρίες του ιατρικού προσωπικού; Γιατί δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι τριτοβάθμιο νοσοκομείο δεν έχει ΜΕΘ Παίδων πράγμα που ίσως βοηθούσε θετικά στο συμβάν; Γιατί δεν έρχονται στα επείγοντα να δουν ασθενείς σε ουρές και γιατρούς που εφημερεύουν επί 32 ώρες να δέχονται όχι και σπάνια επιθέσεις από «αγανακτισμένους» ασθενείς, πιθανόν αναγνώστες εφημερίδων που συνειδητά υποβαθμίζουν το έργο μας…;

Κάποια ΜΜΕ με προεξάρχοντα το ΣΚΑΙ , το MEGA και το Πρώτο Θέμα , το μόνο που θέλουν είναι να δημιουργήσουν έδαφος για να επικρατήσει ο κανιβαλισμός στα ερείπια μιας κοινωνίας στην οποία οι ίδιοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πού έφτασε, προκειμένου να συσκοτίσουν πραγματικά προβλήματα και να προωθήσουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

– Καλούμε την κοινωνία η οποία γνωρίζει με τι ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά , να γυρίσει την πλάτη στις σειρήνες ανθρωποφαγίας των ΜΜΕ, και να δώσει μάχη να μείνει ανοιχτό και πλήρες το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και η υγεία να γίνει προτεραιότητα με κάθε κόστος ώστε να μην θρηνήσουμε κι άλλα άδικα θύματα.

– Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δείξει την στοιχειώδη σοβαρότητα και να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες ώστε το τραγικό συμβάν να μην επαναληφθεί και να στελεχώσει άμεσα τις μονάδες υγείας που νοσούν.

– Απαιτούμε να ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου του τετράχρονου παιδιού, το υπουργείο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, απαλλαγμένοι από το βάρος κανιβαλιστικών και κίτρινων δημοσιευμάτων , προστατεύοντας την υπόληψη ανθρώπων.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live