O Δήμος του Άμστερνταμ σβήνει τα χρέη των νέων στις τράπεζες, ο Δήμος Χανίων ανακαλύπτει χρέη εικοσαετίας και κυνηγά τους πολίτες

Κανένα σχόλιο

Όχι, η Ολλανδία δεν είναι κάποια σοσιαλιστική χώρα και στο Άμστερνταμ δεν έχουν κομμουνιστή Δήμαρχο που κηρύττει τον πόλεμο στο τραπεζικό σύστημα. Καπιταλισμό έχουν. Και όμως, κάποια πράγματα χρειάζονται απλά κοινή λογική.

Ο δήμος του Άμστερνταμ θα εξαγοράσει όλα τα χρέη όσων ενηλίκων από 18 έως 34 δυσκολεύονται να βρουν δουλειά ή να σπουδάσουν και θα τους δώσει και από 750 ευρώ, για να μην έχουν έξτρα πίεση.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσους νεαρούς ενήλικες δυσκολεύονται να βρουν δουλειά ή να σπουδάσουν, ο δήμος του Άμστερνταμ διαγράφει όλα τα χρέη τους, προκειμένου να τους απελευθερώσει από έξτρα πίεση!

"Sponsored links"

Ήδη, ο δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τις διάφορες τράπεζες δηλαδή, ώστε να εξαγοράσει τα χρέη, τα οποία στη συνέχεια θα μεταβιβαστούν σε δημοτική τράπεζα.

Τώρα, φαντασθείτε ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις και τι θα έλεγαν οι περισσότερες δημοτικές αρχές και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της χώρας αν υπήρχε μία ομάδα πολιτών που διεκδικούσε μία παρόμοια λύση.

Μη φαντασθείτε, δείτε τι έγινε ας πούμε με το κίνημα “Δεν πληρώνω”.

Δείτε πως αντιμετωπίστηκαν και από την προηγούμενη κυβέρνηση της “Ριζοσπαστικής Αριστεράς” και από τη σημερινή του κ. Μητσοτάκη οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Μπαταξήδες τους ανεβάζουν, τζαμπατζήδες τους κατεβάζουν.

Μιλούν για την “ατομική ευθύνη”, λες και ζούμε σε κάποια νεοφιλελεύθερη ουτοπία όπου όλα βαίνουν καλώς.

Και τον Απρίλη ετοιμάζονται να πετάξουν τον κόσμο από τα σπίτια τους για να τα δώσουν στις τράπεζες να κάνουν μπίζνες.

Τις ίδιες τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί δύο φορές με δισεκατομμύρια ευρώ από τα λεφτά αυτού του λαού του ρημαγμένου από τη δεκαετή λιτότητα.

Δείτε και τι συμβαίνει και στον Δήμο Χανίων με τον “νέο” Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη όπου αντί να βοηθηθούν όλοι αυτοί που έχουν δυσκολίες, όλοι αυτοί που τους κυνηγούν τράπεζες και εφορίες έρχεται και ο Δήμος στο κλίμα της “επιστροφής στην κανονικότητα” που σηματοδότησε η… έλευση Μητσοτάκη να ανακαλύψει χρέη 20ετίας ακόμη και σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και κυνηγά τους Χανιώτες για την είσπραξή τους.

"Sponsored links"

Για να επικρατήσει η νομιμότητα και για να αναλάβουν επιτέλους οι πολίτες τις ατομικές ευθύνες τους.

Άραγε, γιατί να είναι ακραίο το αίτημα για διαγραφή χρεών στην Ελλάδα και φυσιολογικό στην Ολλανδία;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις