18.2 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

O Δήμαρχος Πλατανιά απαντά σε ανακοίνωση της “ Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά”

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

η Δημοτική Αρχή ως πάγια τακτική, στο πλαίσιο αξιοποίησης της Ακίνητης περιουσίας του Δήμου, προβαίνει σε μισθώσεις των ακινήτων του.

Παρότι πρόσφατα απαντήσαμε τεκμηριωμένα με στοιχεία και αριθμούς, σε επιστολή του Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης, είμαστε υποχρεωμένοι ομοίως  και σε απάντηση στον Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης.

Για την εκμίσθωση των αγροτεμαχίων που έχει στη κατοχή του ο Δήμος Πλατανιά μπορούσε σύμφωνα με τις Νομοθετικές Διατάξεις, είτε να πραγματοποιηθεί ανοιχτός Δημόσιος Διαγωνισμός για το σύνολο των στρεμμάτων προς εκμίσθωση ο οποίος θα κατακυρωνόταν σε οποιοδήποτε άγνωστο Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο πλειοδοτούσε, είτε να γίνει χρήση της  ειδικής διάταξης της Νομοθεσίας για απευθείας μίσθωση σε Συνεταιρισμούς και μόνο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενδιαφερόμενο για τους δημότες του και προστατεύοντας τα συμφέροντα τους, έναντι Τρίτων για μία ακόμα χρονιά, αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία την δεύτερη επιλογή προκειμένου μέσω των Συνεταιρισμών να τύχουν  του δικαιώματος υπεκμίσθωσης.

Άραγε, ενοχλεί αυτό τον Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά;

Δηλαδή να ωφεληθούν οι Δημότες του Δήμου Πλατανια;

Το προσδιορισθέν τίμημα ανά στρέμμα των 3,30€/στρέμμα, είναι το ελάχιστο δυνατό τίμημα για να καλυφθούν οι φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, που προκαλούνται από τη παραπάνω εκμίσθωση.

Άραγε, η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά ήθελε οι παραπάνω φόροι να επιβαρύνουν τους υπόλοιπους Δημότες του Δήμου  ή να κατηγορηθούν για απιστία εις βάρος του Δήμου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ;

Επίσης, αναφέρονται στην επιστολή τους σε Τοπικά παράκεντρα εξουσίας. Οι μισθώσεις έγιναν σε τέσσερις (4) Συνεταιρισμούς, μετά από αίτηση τους.

Άραγε, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά, που είναι εργαζόμενος σε ένα εκ των παραπάνω Συνεταιρισμών, υπονοεί ότι εργάζεται σε ένα παράκεντρο εξουσίας;

Κύριε Διευθυντά,

μετά τα παραπάνω, για άλλη μία χρονιά η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που βιώνουν μεγάλες παραγωγικές ομάδες Δημοτών μας, ανέλαβε την ευθύνη και έκανε αυτό το οποίο αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα για αυτούς και όχι ανέξοδες και ατέρμονες κραυγές που ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματική τους υποστήριξη.

O Δήμαρχος Πλατανιά

Μαλανδράκης Ιωάννης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς νερό κάτοικοι στης Στέρνες

Καθησυχαστική ότι η διακοπή νερού που σημειώνεται σήμερα, Τετάρτη,...

Φιάσκο στον ΕΛΓΑ: Αντί να βάλουν χρήματα στους αγρότες, τους τα πήραν

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να «γλυκάνει» μέσω του...

Υπερπλεονάσματα για τους λίγους, σιωπή για τους φίλους, λιτότητα για όλους

Της Ιωάννας Λιούτα Η κυβέρνηση μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη. Την ώρα...