12.1 C
Chania
Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2026

O εορτασμός των Αγίων Δέκα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών Σύρου

Ημερομηνία:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου που ιδρύθηκε το 1860, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εόρτασε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012 την μνήμη των Αγίων Δέκα μαρτύρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης Σύρου, οι οποίοι έχουν οριστεί ως προστάτες του Συλλόγου.

Η εικόνα των Αγίων Δέκα μαρτύρων βρίσκεται στο δεξιό μέρος του Ιερού Ναού και ζωγράφισε στο Ρέθυμνο το 1860 ο αγιογράφος ΒΕΒΕΛΑΚΗΣ με δαπάνη του ‘’Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρητών’’ της Ερμούπολης. Τη θεία λειτουργία, που εψάλη χοροστατούντος του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αρχιμανδρίτη Βενέδικτου ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ μαζί με το συντοπίτης εφημέριο του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Αιδεσιμότατο Κωνσταντίνο ΧΑΡΟΥΛΗ, παρακολούθησαν τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου, με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση με αρτοκλασία υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου. Με απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στα αείμνηστα μέλη του Συλλόγου, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας παραχωρήθηκε κέρασμα με καφέ – αναψυκτικά – κουραμπιέδες -μελομακάρονα – τσικουδιά – φιστίκια – γραβιέρα από τον Σύλλογο στα μέλη και στους φίλους του, σε επιχειρηματικό χώρο

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δεν ήμουν πλασμένος για τον πόλεμο»: Ποιητικό αναλόγιο στο ΚΑΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ποιητικό αναλόγιο «Δεν ήμουν πλασμένος για τον πόλεμο» στις 22/3 στο ΚΑΜ Χανίων. Με Φανή Γεωργακάκη, Εμμανουήλ Στεφανουδάκη και μουσικό σχολιασμό από τον Ιωάννη Γιαννακάκη. Ελεύθερη είσοδος.

Μανόλης Χνάρης: «Καμία ουσιαστική απάντηση από την Κυβέρνηση για τη χαμηλή τιμή του κρητικού αιγοπρόβειου γάλατος»

Ο Μανόλης Χνάρης κατήγγειλε στη Βουλή τη χαμηλή τιμή πώλησης του κρητικού αιγοπρόβειου γάλακτος (1,06€/kg) έναντι της ηπειρωτικής χώρας (1,40€/kg), ζητώντας μέτρα προστασίας των κτηνοτρόφων.

Τεράστιο το ενδιαφέρον για το Run Greece Ηράκλειο: Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 2.300

Το Run Greece Ηράκλειο επιστρέφει 29 Μαρτίου 2026 με ρεκόρ συμμετοχών. Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 2.300. Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, προσφορά στο ΠΑΓΝΗ και ενημέρωση στα σχολεία.

Μαμουλάκης: Αναφορά για την προστασία δανειοληπτών του Νόμου Κατσέλη

Ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε αναφορά για τους δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ζητά προστασία της πρώτης κατοικίας και έλεγχο των servicers.