Politico: «Επείγουσα έρευνα της Κομισιόν για τις σχέσεις Αβραμόπουλου με το Qatargate» – Μαμέρ: Εθιμοτυπικές οι συναντήσεις Αβραμόπουλου με τους Επιτρόπους

Κανένα σχόλιο

Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνει ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο με το Κατάρ, για το οποίο οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές.

Σύμφωνα με το Politico η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα έρευνα για τις σχέσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. με τον Έλληνα πολιτικό, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε και από τον ίδιο εξηγήσεις.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην επίτροπος Μετανάστευσης, ήταν επίτιμο μέλος της αμαρτωλής, όπως αποδεικνύεται, ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι και έχει ήδη παραδεχθεί ότι έλαβε 60.000 ευρώ αμοιβή από την «Μάχη κατά της Ατιμωρησίας», αλλά από τότε έχει αποχωρήσει από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ.

"Sponsored links"

Σε email που έχει δει το Politico και φέρεται να έχει σταλεί σήμερα σε όλα τα γραφεία της Κομισιόν, αξιωματούχος της Ε.Ε. ζητά εάν τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων ή συνεργάτες τους είχαν πέρυσι επαφές ή επικοινωνία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η την ΜΚΟ. Οι παραλήπτες είχαν διορία μέχρι σήμερα το μεσημέρι για να απαντήσουν.

«Είχε ο τομέας σας ή κάποιο μέλος σας την οποιαδήποτε επαφή (αλληλογραφία, επικοινωνία, συναντήσεις) με τον πρώην επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά την περίοδο από τις 3 Φεβρουαρίου 2021 έως την 1η Δεκεμβρίου 2021 ενώ ήταν επίτιμο μέλος του Δ.Σ. της ΜΚΟ;» αναφέρει το συγκεκριμένο email, ενώ η ίδια ερώτηση διατυπώνεται για επαφές με οποιοδήποτε μέλος της “Fight Impunity” του Αντόνιο Παντσέρι. «Εάν ναι παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για τη συγκεκριμένη επαφή» καταλήγει το μήνυμα της Κομισιόν.

Η Γίβκα Πέτκοβα, η διευθύντρια συντονισμού και διοίκησης ζήτησε οι απαντήσεις να υποβληθούν απαντήσεις μέχρι τις 10:30 π.μ. σήμερα Τετάρτη 21/12/2022.

Μαμέρ: Εθιμοτυπικές οι συναντήσεις Αβραμόπουλου με τους Επιτρόπους

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, σημειώνοντας «έχουμε πραγματοποιήσει (όπως είπα τη Δευτέρα) εσωτερικούς ελέγχους εντός της Επιτροπής σε σχέση με τον πρώην Επίτροπο Αβραμόπουλο για τις μετά τη θητεία δραστηριότητές του. Πράγματι όπως είπατε και σημειώνουμε, επισκέφθηκε διάφορους Επιτρόπους τις ημερομηνίες 15 με 17 Νοεμβρίου 2021 κάτι το οποίο οι Επίτροποι περιγράφουν ως μικρής διάρκειας εθιμοτυπικές επισκέψεις, κυρίως σε πρώην συναδέλφους ή στην διάδοχό του, Ίλβα Γιόχανσον, ή σε μια παλιά γνώριμη τη Στέλλα Κυριακίδου».

Ο κ. Μαμέρ συμπλήρωσε ότι «σε καμία από αυτές τις συναντήσεις από ότι καταλαβαίνουμε δεν εκπροσωπούσε την ΜΚΟ για την οποία είχε ζητήσει μετά-θητεία εξουσιοδότηση» σημειώνοντας επίσης ότι δεν συζητήθηκαν ζητήματα όπως αυτά που τέθηκαν στην ερώτηση. Παράλληλα, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν έκανε λόγο επίσης για συναντήσεις με πρώην συναδέλφους «για μικρής διάρκειας ιδιωτικές συζητήσεις, ειδικότερα όταν αυτοί οι συνάδελφοι ήταν στην Ελλάδα».

«Ωστόσο, η Επιτροπή γράφει στον πρώην Επίτροπο Αβραμόπουλο για την απόκτηση περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με το πώς σεβάστηκε τις προϋποθέσεις που ορίζονται για τη μετά-θητεία δραστηριότητά του και του ζητάμε επίσης να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς εκπροσώπησε αυτή την ΜΚΟ κατά τη διάρκεια μεταξύ της ημερομηνίας εξουσιοδότησης και το τέλος της περιόδου» που είχε υποχρέωση να δεσμεύεται από κανόνες της Επίτροπής προσέθεσε ο Ερίκ Μαμέρ.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπίναντ, δήλωσε σχετικά «στέλνουμε στον κ. Αβραμόπουλο σήμερα μια επιστολή για να τον ρωτήσουμε εάν συμμορφώθηκε με τους όρους και τις προϋποθέσεις που του δώσαμε προκειμένου να λάβει άδεια για τις δραστηριότητές του μετά το πέρας της θητείας του. Το λέμε από την αρχή ότι ερευνάμε συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του κ. Αβραμόπουλου και μελών του κολεγίου των Επιτρόπων».

efsyn.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live