13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Reuters: O Τραμπ απέρριψε ισραηλινή πρόταση δολοφονίας του Χαμενεΐ

Ημερομηνία:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε ισραηλινό σχέδιο τις τελευταίες ημέρες για τη δολοφονία του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσαν σήμερα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

«Έχουν σκοτώσει οι Ιρανοί έναν Αμερικανό μέχρι στιγμής; Όχι. Μέχρι να το κάνουν, δεν τίθεται καν συζήτηση να βάλουμε στο στόχαστρο την πολιτική ηγεσία», δήλωσε μία από τις πηγές, ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, δήλωσαν ότι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με Ισραηλινούς αξιωματούχους τις ημέρες από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση κατά του Ιράν.

«Υπάρχουν τόσες πολλές ψευδείς αναφορές για συνομιλίες που δεν έγιναν ποτέ»

Οι ίδιοι τόνισαν ότι οι Ισραηλινοί ανέφεραν ότι είχαν ευκαιρία να σκοτώσουν τον ανώτατο Ιρανό ηγέτη, αλλά ο Τραμπ απέρριψε το σχέδιο τους.

Οι πηγές δεν δήλωσαν αν ο ίδιος ο Τραμπ παρέδωσε αυτό το μήνυμα. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ του Reuters, ο Νετανιάχου, σε συνέντευξή του την Κυριακή σε εκπομπή του Fox News Channel, δήλωσε: «Υπάρχουν τόσες πολλές ψευδείς αναφορές για συνομιλίες που δεν έγιναν ποτέ και δεν πρόκειται να επεκταθώ σε αυτό».

Τραμπ: «Γνωρίζαμε τα πάντα»

«Αλλά μπορώ να σας πω ότι πιστεύω ότι κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Και νομίζω ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν τι είναι καλό για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Τραμπ τρέφει ακόμη ελπίδες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι συνομιλίες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή στο Ομάν ακυρώθηκαν λόγω των ισραηλινών επιθέσεων.

Ο Τραμπ δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι «γνωρίζαμε τα πάντα» για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν.

in.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...