18.2 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

SOS Tροχαία Εγκλήματα προς κόμματα: Δεσμεύσεις για να μην έχουμε 1.500 νεκρούς κάθε χρόνο

Ημερομηνία:

Λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο πανελλαδικός σύλλογος SOS Tροχαία Εγκλήματα θέτει κόμματα και υποψηφίους βουλευτές προ των ευθυνών τους για θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο αφανίζεται ένα ολόκληρο χωριό 1.500 ατόμων εξαιτίας τροχαίων συγκρούσεων. Υπερδιπλάσιοι συνάνθρωποί μας τραυματίζονται πολλοί εκ των οποίων καλούνται να ζήσουν με βαριά αναπηρία.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα καλεί τους υποψηφίους βουλευτές και τα κόμματα να δεσμευτούν ότι θα υιοθετήσουν μέτρα για την οδική ασφάλεια και θα συνταχθούν τη βασική αρχή ότι οι θάνατοι και οι τραυματισμοί στους δρόμους δεν είναι ανεκτοί.

Το κάλεσμα προς τους υποψηφίους της 25ης Ιανουαρίου εστιάζει σε δυο άξονες: υιοθέτηση του οράματος μηδέν και συνολική αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης (ποινική και αστική) των τροχαίων εγκλημάτων από την δικαιοσύνη.

Βασικά θέματα τα οποία χρήζουν απάντησης από τους αυριανούς εκπροσώπους μας είναι τα ακόλουθα:

1. Θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών, γύρω από σχολεία αλλά και στις εθνικές οδούς;

2. Θα δεσμευθεί η χώρα στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού για την οδική ασφάλεια στα πλαίσια του οράματος μηδέν;

3. Μπορεί στο όνομα της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων να υποβαθμίζονται παραβάσεις του ΚΟΚ που συνδέονται με επικίνδυνη οδήγηση σε πταίσματα ή πλημμελήματα; Μπορεί κάποιος που κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση έχοντας προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο να δικάζεται πρωτοδίκως 5 ή 6 χρόνια μετά το συμβάν και όλο αυτό το διάστημα να συνεχίζει να οδηγεί; Αποτελεί ή όχι ένας τέτοιος πολίτης δημόσιο κίνδυνο;

sos

Από αυτήν την περίοδο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και απλόχερων υποσχέσεων παροχών και οικονομικών ελαφρύνσεων, απουσιάζει πλήρως οποιαδήποτε συζήτηση σε θέματα οδικής ασφάλειας. Ζητάμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όχι αοριστολογίες και ευχολόγια.

Ζητάμε πρωτίστως και ως δείγμα καλής θέλησης η κατάργηση του όρου “ατύχημα” όταν οι πολιτικοί και το επίσημο κράτος αναφέρονται σε τροχαίες συγκρούσεις.

Ζητάμε από την επόμενη κυβέρνηση και τους υποψήφιους βουλευτές να υιοθετήσουν το αποδεδειγμένο επιτυχημένο πλαίσιο “Όραμα Μηδέν”, θέτοντας τον άνθρωπο πάνω από το αυτοκίνητο και αναδεικνύοντας την οδική ασφάλεια απόλυτη πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα.

Θέλουμε λοιπόν να γνωρίζουμε: Ποιός είναι διατεθειμένος να δεσμευτεί σε μια τέτοια πολιτική;

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ