24.6 C
Chania
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026

Süddeutsche Zeitung: Γερμανοί ακροδεξιοί σπεύδουν στην Ουκρανία για να στηρίξουν το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ

Ημερομηνία:

Με μεγάλη ανησυχία οι γερμανικές αρχές ασφαλείας παρατηρούν μεμονωμένους ακροδεξιούς να συλλέγουν πολεμική εμπειρία στην Ουκρανία, ενώ άλλοι βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Σύμφωνα μάλιστα με δικές της πληροφορίες οι αρχές παρακολουθούν σειρά Γερμανών από το ακροδεξιό χώρο με προορισμό την Ουκρανία.

«Υπάρχουν πληροφορίες για 27 ακροδεξιούς που ήδη ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ουκρανία», μεταφέρει ο αρθρογράφος δήλωση εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Ναι μεν πρόκειται για μικρή ομάδα υπόπτων, αλλά οι αρχές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τον κίνδυνο …». Οι πρώτοι εξτρεμιστές είναι ήδη καθοδόν, τρεις έφυγαν από τη Γερμανία για να λάβουν μέρος στις μάχες στην Ουκρανία, συνολικά 12 ακροδεξιοί έχουν ήδη επιστρέψει στη Γερμανία, αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τη DW.

Στηρίζουν τα τάγματα Αζόφ

Για τους περισσότερους είναι άγνωστο εάν συμμετείχαν σε κάποια μάχη. Συχνά λένε ότι πηγαίνουν στην Ουκρανία για άλλον λόγο, επειδή ήθελαν να μεταφέρουν υλικό ή να στηρίξουν ακροδεξιούς ομοϊδεάτες τους, όπως τα τάγματα του Αζόφ … H αλήθεια είναι ότι δεν απαγορεύεται στους Γερμανούς να ταξιδεύουν στην Ουκρανία. Το να πολεμούν, δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι επαναπατριζόμενοι δεν απειλούνται με ποινικές διώξεις. Στην ειδική περίπτωση των εξτρεμιστών, ωστόσο, οι αρχές έχουν θέσει ως στόχο να εμποδίζουν ανθρώπους να ταξιδεύουν στην εμπόλεμη ζώνη για να αποτρέπουν νεοναζί από το να εκπαιδεύονται με όπλα ή να αποκτούν εμπειρία μάχης.

in.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31/8 έως 8/9/2026. Εκ περιτροπής κυκλοφορία με φωτεινό σηματοδότη στο τμήμα Κίσσαμος-Κολυμπάρι, νυχτερινές ώρες 22:00-06:00.

90η ΔΕΘ: Το Επιμελητήριο Χανίων διεκδικεί νέο συμβόλαιο ισόρροπης ανάπτυξης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, παρουσιάζει τις διεκδικήσεις για φορολογική ελάφρυνση, χρηματοδότηση και ενεργειακή στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην 90η ΔΕΘ.

Επίσκεψη της Σέβης Βολουδάκη στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη επισκέφθηκε τη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων. Συζητήθηκαν ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η συμμετοχή των πολιτών.

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε με το ΔΣ της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά. Συζητήθηκαν η κατάργηση εισφοράς 2%, επίδομα EUROCONTROL, μάχιμη πενταετία και πρόσβαση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.