“Tινάζεται στον αέρα ο νόμος Κατσέλη”: Κριτική Ν. Βαλαβάνη στην κυβέρνηση για τις 100 δόσεις και τους πλειστηριασμούς

Κανένα σχόλιο

Κριτική στην κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τους πλειστηριασμούς και για τις 100 δόσεις, κάνει με δηλώσεις της η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

“Με την ψήφιση σήμερα ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου με προαπαιτούμενα για υποδόση της δόσης, τινάζεται στον αέρα ο νόμος Κατσέλη, ανοίγοντας το δρόμο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για “κόκκινα δάνεια” λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, με όλες τις συνέπειες, σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής δυστυχίας, για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων”, τονίζει η κ. Βαλαβάνη.

Όσον αφορά τις 100 δόσεις, η κ. Βαλαβάνη, αφού επισημαίνει ότι η αρχική ρύθμιση “τινάχτηκε στον αέρα”, μέσω του Μνημονίου που ψήφίστηκε τον Αύγουστο, σημειώνει πως τώρα “”μεταρρυθμίζεται” προς το χειρότερο”, καθώς ο σε ισχύ όρος (ότι η ρύθμιση χάνεται εφόσον νέα ληξιπρόθεσμα χρέη δεν έχουν “τακτοποιηθεί” εντός 30 ημερών) “εξαλείφεται πλήρως από το 2018, με σταδιακή μείωση των 30 ημερών στο διάστημα από 1.6.2016 και για τον επόμενο ενάμιση χρόνο”.

"Sponsored links"

“Πρόκειται για μια εξαιρετικά διδακτική ιστορία για την κατάσταση της χώρας μετά την επιβολή του Γ’ Μνημόνιου” αναφέρει η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών και προσθέτει πως “οι μεν δανειστές επείγονται να “πνίξουν” τον κάθε πολίτη όχι μόνο με τη νέα φοροκαταιγίδα που έφερε, αλλά και με ό,τι χρωστούσε έως 1.3.2015, ενώ το είχε ρυθμίσει και πλήρωνε κανονικά”, ενώ η κυβέρνηση “εμφανίζει ως διαπραγματευτική της επιτυχία ότι κατάφερε να διατηρήσει ακόμα για ένα 7μηνο το 30ήμερο μέχρι τον “θάνατο””. Η κυβέρνηση “εμφανίζεται να θεσπίζει μια κάποια “ανακούφιση” των χρεοφειλετών του Δημοσίου κατ’ αναλογία της μεθόδου που πρότεινε ο Νασρεντίν Χότζας στον άνθρωπο που ζούσε σε μια τόσο μικρή καλύβα, που δεν χωρούσε καλά-καλά ο ίδιος: Να κλείνει μέσα κάθε μέρα κι από ένα ακόμα από τα ζώα του και να τη μοιράζεται μαζί τους έως τη στιγμή που θα τα διώξει όλα μαζί. Τότε μόνο θα εκτιμήσει πόσο ευρύχωρή ήταν η καλύβα του. Ή, στη δική μας περίπτωση, με πόσο γενναιόδωρους όρους επήλθε η απώλεια μιας ρύθμισης χρεών με συμμετοχή 1 εκατ. ανθρώπων”, καταλήγει η στην ανακοίνωσή της η κ. Βαλαβάνη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις