Τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά παρουσιάζει σε σημερινό της αφιέρωμα η βρετανική Telegraph κάνοντας αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά τους σε συνδυασμό με φωτογραφικό υλικό.
Η Κρήτη βρίσκεται μέσα σε αυτά τα νησιά και την ξεχωρίζει για την καλή κουζίνα που έχει.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό κείμενο:
Η Κρήτη εξαιτίας της τοποθεσίας της στα νότια της Ελλάδας μπορεί να παράγει μία σειρά προϊόντων. Μπορείτε να βρείτε αβοκάντος, ακόμα και μπανάνες.
Η Κρήτη έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση της Ελληνικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας υλικά που υπάρχουν στο νησί, από αρωματικά και κρέας και λαχανικά και βεβαίως ρακί ή τσικουδιά, το διάσημο ντόπιο ποτό που φτιάχνεται από σταφύλλια.
Επίσης γίνεται αναφορά στην ανάπτυξη του Αγροτουρισμού και την ευκαιρία που δίνει σε όσους επισκεπτούν το νησί να δοκιμάσουν πραγματικά παραδοσιακό φαγητό σε κάποια ντόπια αγροτουριστική μονάδα.