30.1 C
Chania
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026

Telegraph: «Ασκήσεις επί χάρτου» για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα κάνει η Βρετανία

Ημερομηνία:

Η Μεγάλη Βρετανία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πολέμου με την Βόρεια Κορέα, αφού υπάρχουν ενδείξεις πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζεται για ένα ακόμα τεστ με πυρηνικά όπλα στο οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με στρατιωτική επέμβαση.

Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Telegraph υπάρχουν πληροφορίες πως αύριο, Τρίτη η Βόρεια Κορέα θα εκτοξεύσει έναν ακόμα πύραυλο, με σκοπό να γιορτάσει την επέτειο ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος.

Η ακραία ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ έχει αυξήσει κατακόρυφα την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας τους τελευταίους μήνες, αναγκάζοντας τους αξιωματικούς του Βρετανικού στρατού να κάνουν στρατιωτικά σχέδια ως απάντηση στο ενδεχόμενο ξέσπασμα εχθροπραξιών.

Ανάμεσα στα πλάνα που έχουν αποκαλυφθεί βρίσκεται και η χρησιμοποίηση του νέου αεροπλανοφόρου του Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, του HMS Queen Elizabeth, πριν ακόμα γίνουν αρκετές δοκιμαστικές πτήσεις.

Το HMS Queen Elizabeth βγήκε στην θάλασσα τον Αύγουστο, με σκοπό να δοκιμαστεί και αναμένονταν να ενταχθεί στις στρατιωτικές δυνάμεις το 2020. Το γεγονός πως τελικά θα ενταχθεί στο ναυτικό νωρίτερα έφερε αναμνήσεις στους Βρετανούς από την μάχη του Φώκλαντ.

«Εκείνη ήταν μία κίνηση για να προστατέψουμε το Βρετανικό έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση η Μεγάλη Βρετανία θα είναι μέρος μιας παγκόσμιας συμμαχίας απέναντι στην Βόρεια Κορέα. Θα βλέπαμε τι βοήθεια θα μπορούσαμε να προσφέρουμε» σημείωσε αξιωματούχος του Βρετανικού στρατού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, σε σχέση με την Βόρεια Κορέα δήλωσε πως «μόνο ένα πράγμα θα λειτουργήσει» αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για στρατιωτική επέμβαση.

reader.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Βαμβακόπουλου την Κυριακή 12 Ιουλίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Βαμβακόπουλου Χανίων στις 12/07. Διακοπές κυκλοφορίας 06:00-06:20 και 14:00-14:10. Έργα οδικής ασφάλειας Κίσσαμος-Κολυμπάρι 12-18/07.

Ολοκληρώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε το 1ο Θερινό Σχολείο Αναγεννητικής Ιατρικής με 25 συμμετέχοντες από 6 χώρες. Εντατικό πρόγραμμα με διαλέξεις και εργαστηριακή εκπαίδευση στο Ηράκλειο.

Μια φωτογραφία τα λέει όλα

Για να εξασφαλίσουν τη διατροφή των κατοχικών δυνάμεων και...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης: Συλλαλητήριο στις 14 Ιουλίου κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης καλούν σε συλλαλητήριο στις 14 Ιουλίου στα Χανιά κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Συγκέντρωση στην Πρυτανεία στις 12:00.