ΚΟΣΜΟΣ

To αγόρι χωρίς εγκέφαλο: Το παιδί – θαύμα που κατάφερε να επιβιώσει ενάντια σε όλες τις πιθανότητες

Ο Νόα γεννήθηκε με μόλις 2% του εγκεφάλου του με σχεδόν καμία πιθανότητα επιβίωσης. Οι γονείς ήταν έτοιμοι να αποδεχτούν ότι το μωρό δεν θα ζήσει, όμως μόλις άκουσαν το κλάμα του όλα άλλαξαν… Είναι μία ζωντανή απόδειξη ότι γίνονται θαύματα.

Ένα αγοράκι από τη Βρετανία γεννήθηκε χωρίς καθόλου εγκέφαλο, ένα εκ γενετής πρόβλημα που προκλήθηκε από υδροκεφαλία. Κανένας δεν περίμενε ότι θα μπορέσει να επιβιώσει, όμως ο Νόα αψήφησε όλες τις πιθανότητες και σήμερα είναι εννέα ετών.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τους γονείς του Νόα, Σέλι και Ρομπ Γουολ, ότι το παιδί δεν ζούσε για πολύ καιρό μετά την γέννα, αλλά ακόμα και αν ζούσε η ποιότητα ζωής του θα ήταν πολύ χαμηλή. Μάλιστα, πρότειναν στην μητέρα να κάνει έκτρωση.

Ο Νόα, όπως διέγνωσαν οι γιατροί είχε δισχιδή ράχη, μια κατάσταση όπου ο νωτιαίος μυελός αποτυγχάνει να αναπτυχθεί σωστά και υδροκεφαλία. Συγκεκριμένα, το 98% του εγκεφάλου του ήταν μη λειτουργικό και η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Η Σέλι αποφάσισε να φέρει το παιδί της στον κόσμο, όμως με τον σύζυγό της είχαν προετοιμαστεί για το χειρότερο.

Ωστόσο, η ζωή τους επιφύλασσε ένα θαύμα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Νόα δεν θα προλάβαινε τα πρώτα γενέθλια του, αλλά το μικρό αγόρι άρχισε να αψηφά τις προσδοκίες.

Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε με ελάχιστο εγκέφαλο και την φαινομενικά μη αναστρέψιμη κατάστασή του, το αγόρι συνέχισε να μεγαλώνει και ο εγκέφαλός του άρχισε σταδιακά να αναπτύσσεται μόνος του.

Η αναπτυξιακή διαδικασία του αγοριού διήρκεσε περισσότερο από ενός παιδιού χωρίς προβλήματα υγείας, όμως ήταν σε θέση να μιλάει και σε ηλικία 4 ετών ο εγκέφαλός του ήταν ίδιος με οποιουδήποτε άλλου παιδιού της ηλικίας του.

Τώρα, ο Νόα είναι ένα χαρούμενο εννιάχρονο αγόρι. Εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα υγείας, αλλά δεν το βάζει κάτω.

Είναι παράλυτος από το στήθος και κάτω, όμως οι γονείς του ελπίζουν ότι με τις θεραπείες και τις χειρουργικές επεμβάσεις θα μπορέσει μια μέρα να περπατήσει.

Το αγόρι πηγαίνει σε κανονικό σχολείο, και όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του και συνεχίζει να αναπτύσσει τον “θαυματουργό” εγκέφαλό του ο οποίος αποτελεί ένα απίστευτο ιατρικό θαύμα.

Περισσότερα εδώ:

https://www.facebook.com/noahwallmodel

https://www.instagram.com/hugsfornoah/

sputniknews.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Γερμανία για τους Γερμανούς» και “έξω οι ξένοι” τραγουδούν σε κοσμοπολίτικο νησί νεαροί Γερμανοί ενώ χαιρετούν ναζιστικά | Βίντεο

Ένα viral βίντεο που απεικονίζει νεαρούς να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα κάνοντας ταυτόχρονα ναζιστικούς χαιρετισμούς κατά…

25 mins ago

Κατακραυγή για ισραηλινούς στρατιώτες που έκαψαν βιβλία στη Γάζα – Έρευνα υπόσχεται ο IDF

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας φωτογραφίας και…

27 mins ago

Διεθνές Δικαστήριο: Αντιδράσεις μετά την απόφαση για τερματισμό των επιχειρήσεων στη Ράφα – «Ψευδείς, εξωφρενικοί και αηδιαστικοί οι ισχυρισμοί» λέει ο Νετανιάχου

Νέο «χτύπημα» στην κυβέρνηση Νετανιάχου κατάφερε το Διεθνές Δικαστήριο το οποίο έδωσε την Παρασκευή εντολή στο Ισραήλ να…

40 mins ago

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 73-57: Και όταν το Κύπελλο σηκώσει, μπορεί να παλαβώσει!

Και τώρα... το Κύπελλο! Μπορεί στις αρχές της σεζόν να φάνταζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας,…

1 hour ago

Π. Πολάκης: Θυμό προκαλεί η απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη σύνδεση Χανίων-Δαμάστας

Δελτίο τύπου του Χανιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλου Πολάκη: Πριν από ένα μήνα περίπου,…

4 hours ago

Η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη στα Χανιά

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη    ( Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης Προέδρου Συριζα-ΠΣ )  θα…

4 hours ago

This website uses cookies.