To KKE για την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη στο Ηράκλειο: «Είναι προκλητική η εμμονή της κυβέρνησης στην ατομική ευθύνη»

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Τ.Ε. Ηρακλείου ΚΚΕ:

Η πρεμούρα και η αγωνία της Κυβέρνησης και του υπουργού για τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού, την Κρήτη, και οι συνεχείς επικλήσεις για εμβολιασμό κρύβουν την αγωνία του τουριστικού κεφαλαίου για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους ενώ σε δεύτερη μοίρα μπαίνει η προστασία της υγείας του λαού. Άλλωστε, το ομολογούν κυνικά πως «ο ελληνικός τουρισμός ξέρει να κερδίζει μάχες», προφανώς με κάθε κόστος.

Αυτό που δεν λένε όμως είναι πως η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολιτική της Κυβέρνησης για τα πρωτόκολλα – λάστιχο στις μεταφορές και τα ξενοδοχεία που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων αλλά και των τουριστών. Αντίστοιχα, κρύβουν πως για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού η αιτία είναι κυρίως η χαμηλή διαθεσιμότητα των εμβολίων τους προηγούμενους μήνες αλλά και η ελλιπής επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού, οι παλινωδίες στις οδηγίες της κυβέρνησης για συγκεκριμένα εμβόλια.

"Sponsored links"

Είναι προκλητική η εμμονή της κυβέρνησης στην ατομική ευθύνη καθώς ο μαζικόςΟ εμβολιασμός (για τον οποίο δεν πήρε μέτρα να πραγματοποιηθεί έγκαιρα), όσο ισχυρό τείχος προστασίας και αν αποτελεί, δεν φτάνει από μόνος του, αφού την ίδια ώρα το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει ανεπαρκέστατο, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές υγείας, με ανύπαρκτη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρεία, κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την οποία τόση συζήτηση γίνεται θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, κάτω από ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, όπως η εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση, η υγειονομική επιτήρηση των εμβολιασμένων, η παρακολούθηση και η επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Τώρα χρειάζεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα και να προχωρήσει η πλήρης στελέχωση και ο εξοπλισμός όλων των νοσοκομείων, καθώς και των ιατρείων και των Κέντρων Υγείας, να εφαρμοστούν αυστηρά και ουσιαστικά προληπτικά υγειονομικά μέτρα στις μετακινήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με τεστ στους επισκέπτες πριν την επιβίβασή τους σε αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες, να συσταθούν συνεργεία του ΕΟΔΥ για τακτικούς, επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε κατοίκους, εργαζόμενους κι επισκέπτες, να εξασφαλιστεί ο καθολικός και έγκαιρος εμβολιασμός όλων των κατοίκων και εργαζόμενων με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά από τις δημόσιες μονάδες υγείας με ουσιαστική και πλήρης ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα εμβόλια και η ιατρική παρακολούθηση όλων όσων εμβολιάζονται.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live