11.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

To Πανεπιστήμιο των Ορέων στον Αγ. Νικόλαο

Ημερομηνία:

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, θα επισκεφθεί τον Δήμο Αγ. Νικολάου την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, με τις ομάδες των εθελοντών του.     Στο σπουδαίο χωριό Κρούστα, που εξακολουθεί να παράγει πολιτισμό με έναν εξαιρετικό Πολιτιστικό σύλλογο, την κυρία Καλλιόπη Κουρίνου και όλες τις άλλες εξαίρετες κυρίες, ο καθ. Ι. Παλλήκαρης μαζί και καθηγητές ιατροί άλλων ειδικοτήτων με τις ομάδες τους, θα εξετάσουν παιδιά, γέροντες και άπορους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Θα υλοποιηθεί επίσης, με την καθ. Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Κρήτης κυρία Π. Καλογιαννάκη, η καινοτόμος δράση της Αλληλοδιδασκαλίας, μεταξύ των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Κρούστας  και του  2ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Νικολάου.

Θα γίνουν δημιουργικές συζητήσεις με τις γυναίκες της περιοχής, για την Ιερή τέχνη της Υφαντικής, την παραγωγή και επεξεργασία μεταξιού και τα αργαστήρια που ήδη υφαίνουν στον Κρούστα, μοναδικά αυθεντικά χειροτεχνήματα μεγάλης αξίας και διεθνούς αναγνωρισιμότητας.

Με τους άνδρες, η συζήτηση θα εστιασθεί στην παραδοσιακή κρητική διατροφή, στην δενδροκομία, στην αξιοποίηση του μαλλιού και στην ανάπτυξη οικονομίας μικρής κλίμακας, μεγάλης αξίας.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ευχαριστήριο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου για τη στήριξη στις κινητοποιήσεις

Σε μια δημόσια παρέμβαση με σαφές πολιτικό και κοινωνικό...