29.8 C
Chania
Friday, June 14, 2024

Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη;

Ημερομηνία:

Ο βραβευμένος φωτογράφος Matthieu Paley διασχίζει ενθουσιασμένος τη μεγαλόνησο, ερευνώντας τις ρίζες της μεσογειακής διατροφής

Κάτοχος σειράς βραβείων και διακρίσεων ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Matthieu Paley έχει ξεχωρίσει με θέματα που αφορούν γεωπολιτικά ευαίσθητες και απομονωμένες περιοχές. Μετά από δέκα χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, έχει πια εγκατασταθεί στην Τουρκία την οποία και χρησιμοποιεί σαν ορμητήριο για τις αποστολές του σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Είναι εκλεκτός συνεργάτης των περιοδικών Geo, Newsweek, Time, Discovery, Vanity Fair και Figaro, αλλά και του National Geogrpahic για λογαριασμό του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Το ερχόμενο Φθινόπωρο το θρυλικό περιοδικό αναμένεται να παρουσιάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην διατροφή και τη διασύνδεσή της με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, την διαμόρφωση των πολιτισμών και τα ήθη των λαών. Το αφιέρωμα έχει ήδη καλύψει διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπως η Μαλαισία και το Πακιστάν, και συνεχίζει με την εξερεύνηση της μεσογειακής διατροφής με πρώτη στάση στην Κρήτη.

Ο Matthieu Paley δηλώνει μαγεμένος από την πρώτη μέρα, εξερευνά το υπέροχο νησί, γνωρίζει Κρητικούς, δοκιμάζει παραδοσιακά φαγητά, φωτογραφίζει και αναμεταδίδει ζωντανά από το instagram του @NatGeo που αποθεώνει την Ελλάδα.

691558_10432065_249536511909101_243951217_n  Το ευλογημένο τοπίο. Eλαιώνες, φυτείες φάβας και φιδωτοί δρόμοι. Είναι η πρώτη μου μέρα στην Κρήτη για να εξερευνήσω την πολύχρωμη και γευστική μεσογειακή διατροφή. Μόλις ξεκίνησε το πέμπτο μέρος της αποστολής μου για το National Geographic που αναζητά τις ρίζες της διατροφής και το πώς εξελιχθήκαμε από αυτό που τρώμε.

691559_10522793_285887768248905_1317681198_n  Ο Παράδεισος σε μια φέτα. Η Πόπη κρατάει το χειροποίητο πρωινό της που είναι φρέσκο κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα από κουμκουάτ σε φρυγανιά.
691560_10449101_415088068631682_1984786689_nO Kώστας και ο Ρουμάνος βοηθός του κλαδεύουν ελιές. Το ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής.
691561_927356_1395550337334039_362677056_nΤραγουδιστής και κηπουρός, ο Θωμάς μας ξεναγεί στον λαχανόκηπό του ο οποίος τον προμηθεύει με την μεγαλύτερη ποσότητα του φαγητού του. Εδώ συζητάμε για φιλοσοφία, δίπλα από τις αγκινάρες του. Λατρεύω τη δουλειά μου. Λατρεύω τη δουλειά μου.

691562_10533952_253273158207165_1356992137_n
Μπροστά στην εκκλησία στο Μέρωνα στην κεντρική Κρήτη προσπαθώντας να κάνω φίλους. Ψάχνω για την αρχαία κουλτούρα της διατροφής, αλλά το να μπω στις κουζίνες ξένων δεν είναι εύκολο. Όπως πάντα εξαρτώμαι από άγνωστους που θα μου επιτρέψουν να μπω στον κόσμο τους. Είναι μια πρόκληση που απολαμβάνω αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι εδώ είναι τρομερά φιλόξενοι.

Πηγή: www.lifo.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ – Μια σημαντική πρώτη νίκη

H Πρωτοβουλία Σφακιανών ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ στα...

Ο φωτογράφος που τα έβαλε με το AI και κέρδισε

Από τότε που εμφανίστηκε η Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη, η διαχρονική μάχη...