18.5 C
Chania
Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2026

UNITAID: Γενόσημο φάρμακο για μωρά με HIV διανέμεται σε έξι χώρες της Αφρικής

Ημερομηνία:

Ένα γενόσημο φάρμακο σε μορφή δισκίου με γεύση φράουλας για παιδιά, που ζουν με HIV, διένειμαν αρμόδιες οργανώσεις σε έξι αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας UNITAID, αφορά σε ένα βασικό αντιρετροϊκό φάρμακο κατά της ασθένειας, που απευθύνεται σε μωρά.

Η UNITAID και η Clinton Health Access Initiative (CHAI) προμήθευσαν 100.000 κουτιά του σκευάσματος dolutegravir σε όλη τη Νιγηρία, το Μαλάουι, την Ουγκάντα, την Κένυα, τη Ζιμπάμπουε και το Μπενίν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNITAΙD, Herve Verhoosel.

Περίπου 1,8 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως ζουν με HIV, αλλά μόνο τα μισά από αυτά λαμβάνουν κάποιο είδος θεραπείας. Συχνά δε, ακόμα και αυτό είναι δύσκολο να χορηγηθεί λόγω της πικρής γεύσης ή της λανθασμένης δόσης από τη σύνθλιψη χαπιών για ενήλικες, που δίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Την ίδια ώρα, περίπου 100.000 παιδιά πεθαίνουν από AIDS κάθε χρόνο.

«Με την πρόσφατη παράδοση σε αυτές τις 6 πρώτες χώρες, το έργο αυτό γίνεται πλέον πραγματικότητα», δήλωσε ο Verhoosel.

Η θεραπεία «πρώτης γραμμής» για τον HIV συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από την ηλικία των τεσσάρων εβδομάδων και δεδομένου ότι μωρό είναι άνω των 3 κιλών.

Η UNITAID και η CHAI είχαν καταλήξει σε συμφωνία τιμολόγησης με τις Viatris και Macleods για την παιδιατρική σύνθεση του dolutegravir.

Το εκτιμώμενο κόστος για τη συνδυαστική θεραπεία υπολογίζεται περίπου στα 120 δολάρια για την ετήσια θεραπεία ενός παιδιού, έναντι 480 δολαρίων που είναι αυτή τη στιγμή.

Ο Verhoosel πρόσθεσε ακόμα ότι η συνεργασία με το Medicines Patent Pool επέτρεψε την εκούσια συμφωνία αδειοδότησης σε 121 χώρες.

Με πληροφορίες του Reuters

Φωτο: Pixabay

lifo.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Στα όριά τους οι αγρότες – Το ράλι τιμών στα λιπάσματα εκτοξεύει το κόστος παραγωγής

Σημαντικές αυξήσεις που ξεπερνούν το 40% καταγράφονται το τελευταίο...

Περιφέρεια Κρήτης: Ενεργός συμμετοχή στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία, ενισχύοντας τη συνεργασία για τη δημόσια υγεία.

Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από το Πασχαλινό Bazaar του Δήμου Χανίων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Bazaar Αγάπης & Προσφοράς του Δήμου Χανίων στους Αγίους Αποστόλους. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και 30 τροφοεπιταγές για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Επιτυχημένο bazaar τροφίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά

Επιτυχημένο φιλανθρωπικό bazaar από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη συγκέντρωσε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά. Μεγάλη συμμετοχή πολιτών ενόψει Πάσχα.