18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Wiener Zeitung: Ολα όσα συμβαίνουν σε σχέση με την Ελλάδα είναι μόνο γελοία

Ημερομηνία:

Ως έξυπνη κίνηση θεωρεί το να δοθεί περίοδος…χάριτος στη νέα κυβέρνηση ο αρχισυντάκτης της Wiener Zeitung Ράινχαρντ Γκέβαιλ σε σημερινό άρθρο του : «Θα ήταν πολύ καλό να αποσαφηνιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, όπως θα ήταν πολύ ευφυές να δοθεί στην νέα κυβέρνηση, που είναι μόλις τρεις μήνες στην εξουσία, κάποιος χρόνος και στο κάτω της γραφής δεν χάθηκε ο κόσμος για μερικά δισεκατομμύρια», γράφει συμπερασματικά ο αρχισυντάκτης της αυστριακής εφημερίδας «Βίνερ Τσάιτουνγκ» Ράινχαρντ Γκέβαιλ, στο κύριο άρθρο της, στο οποίο ασκεί αυστηρή κριτική στο «παιχνίδι των εταίρων» με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας, «όλα όσα συμβαίνουν σε σχέση με την Ελλάδα, είναι πλέον μόνο γελοία και το να αντιμετωπίζονται με χιούμορ είναι μια δυνατότητα, όχι όμως όταν ζει κάποιος στην Ελλάδα και δεν είναι πάμπλουτος ολιγάρχης, ενώ το καταπληκτικό στην υπόθεση είναι πως κανένας στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν φαίνεται να ανησυχεί για αυτά, ο καθένας φλυαρεί σαν να πρόκειται για ένα παιχνίδι στην Νομισματική Ενωση».

«Ετσι ακριβώς είναι η ευρωπαϊκή πολιτική επισημαίνει ο Ράινχαρντ Γκέβαιλ για να συνεχίσει ότι η μόνη βεβαιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αυτή τη στιγμή η συμμετοχή της Ελλάδας στο Φεστιβάλ της Eurovision (σ.σ.που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη).

“Να ελπίζουμε ότι στο Φεστιβάλ δεν θα νικήσουν οι Ελληνες, γιατί αυτό θα προκαλούσε ένα νέο πακέτο λιτότητας για το οποίο η Αθήνα θα έπρεπε να καταθέσει προηγουμένως ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, που θα οδηγούσε εκ νέου σε παιδαριώδεις αντιπαραθέσεις και σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα έπρεπε να πουλήσει τη μοτοσυκλέτα του», γράφει ο ίδιος με αρκετή δόση ειρωνείας απέναντι στους «εταίρους».

«Μόνον τα ζάρια λείπουν», προσθέτει, για να προειδοποιήσει ότι κι, όμως, η Νομισματική Ενωση δεν είναι παιχνίδι, αλλά συνιστά, μαζί με την Εσωτερική Αγορά, την καλύτερη έως τώρα απάντηση στην παγκοσμιοποίηση και αντί να παγιώνει κανείς την ισχύ της Ευρώπης στον κόσμο, διασπείρει φόβο και τρόμο, και απ΄ ότι φάνηκε από την παρέμβαση του επικεφαλής των οικονομολόγων του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έδειξε και μεγάλη εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους κατά τη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

newpost.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεία στο Hackathon Καινοτομίας της έκθεσης InnoDays 2025 για φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έκθεση InnoDays 2025:...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στη Βαρσοβία

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές...