13.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Xανιά: 200 γεύματα αγάπης στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας

Ημερομηνία:

Το καθιερωμένο «Εορταστικό Γεύμα Αγάπης και Αλληλεγγύης» οργάνωσε ανήμερα των Χριστουγέννων ο δήμος Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας. Διακόσια γεύματα μοιράστηκαν σε συνανθρώπους μας που ακόμη και τις άγιες αυτές ημέρες περνούν δύσκολα.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ευχήθηκε Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο, στους Χανιώτες, που αποδεικνύουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους τονίζοντας ότι «Βρισκόμαστε εδώ, για να τονίσουμε την αξία της προσφοράς και να δώσουμε το παρόν, όπου αυτό απαιτείται».

Διακόσιοι άνθρωποι προσέρχονται σε καθημερινή βάση στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας. Άνεργοι, ηλικιωμένοι, που ζουν σε συνθήκες ανέχειας, αλλοδαποί και κυρίως Έλληνες, που στερούνται ακόμη και τα προς το ζην.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...