Yπογραφή της Σύμβασης του έργου « Ολοκλήρωση Β΄ φάσης παράλληλων έργων Γαλατάς – Κολυμπάρι – Καστέλλι »

Κανένα σχόλιο

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη πραγματοποιήθηκε χθεςτο πρωί στο γραφείο του η υπογραφή της Σύμβασης του έργου « Ολοκλήρωση Β΄ φάσης παράλληλων έργων Γαλατάς – Κολυμπάρι – Καστέλλι » προϋπολογισμού τριών εκ. ευρώ ( 3.000.000 €). Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π_ΕΠ  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Στη συνάντηση για την υλοποίηση της υπογραφής της Σύμβασης  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου κ. Νεκτάριος Κουμάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπάμπης Πιτσιγαρδάκης, οι Δημοτικού Σύμβουλοι κ. Γ. Ραισάκης και κ. Μιχάλης Πατεράκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δραπανιά κ. Αντ. Κοκοτσάκης, ο Δ/νων Σύμβουλος της αναδόχου Εταιρείας  «ΤΟΜΕΣ Α.Τ.Ε.» κ. Μανόλης Μαθιουλάκης καθώς και ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ κ. Γεώργιος Αγαπάκης.

Τεχνικό Αντικείμενο Έργου :

  • Ολοκλήρωση της Συνδετήριας Οδού του Α.Κ. Γαλατά με την Π.Ε.Ο. Χανίων – Καστελλίου και ισόπεδος κόμβος της Συνδετήριας οδού με την οδό προς Κάτω Γαλατά.
  • Ολοκλήρωση των οδών Νο 26 ( κάθετη ) και Νο 27 ( παράπλευρη ) που βρίσκονται περί την Χ.Θ. 16+500 του ΒΟΑΚ μεταξύ των κόμβων Ταυρωνίτη και Κολυμπαρίου.
  • Ολοκλήρωση εργασιών σήμανσης – Ασφάλισης στη συνδετήρια οδό Κολυμπαρίου και στους ανισόπεδους κόμβους Πλατανιά και Ταυρωνίτη.
  • Κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Δραπανιά ( βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ.  περίπου πριν από την Κίσσαμο ) και ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα του ΒΟΑΚ στην περιοχή αυτή σε μήκος 1,5 χλμ περίπου.

Η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

"Sponsored links"

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί γίνεται επιτέλους πραγματικότητα η πραγμάτωση ενός πάρα πολύ σημαντικού έργου στην περιοχή των Χανίων που θα ανακουφίσει τα μέγιστα ολόκληρη την περιοχή αλλά και όλους όσους διέρχονται από αυτήν.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης ευχαρίστησε τον κ. Δεικτάκη, τον κ. Αγαπάκη καθώς και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να προχωρήσει η υπογραφή της Σύμβασης καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα έργο που η διεκδίκησή του ξεκίνησε από το 2008 από τον τότε Δήμο Μιθύμνης και σήμερα έγινε εφικτή η υλοποίησή του. Ανέφερε δε, ότι παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου Κισσάμου υπεγράφη η σημερινή Σύμβαση  της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι της εργολαβίας αφορά τον Δήμο Κισσάμου.

Ο κ. Αγαπάκης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι μια εργολαβία «σκούπα» που έρχεται να καλύψει κενά προηγούμενων έργων τα οποία είτε κηρύχτηκαν έκπτωτα, είτε για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν.

Είναι μια σημαντική επιτυχία, όπως τόνισε, διότι την ίδια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν και άλλα έργα,  αυτό το έργο κατόρθωσε να επιτύχει την ένταξη ενώ υπάρχουν πολλά άλλα έργα που είναι εξίσου ενδιαφέροντα και δεν έχουμε καταφέρει να τα εντάξουμε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live