18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Έκθεση Αφίσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Δημαρχείο Χανίων

Ημερομηνία:

Παρουσιάζουν τα έργα τους μαθητές σχολείων της πόλης την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

Μήνυμα συμπερίληψης και ισότητας εκπέμπουν οι μαθητές σχολείων των Χανίων μέσα από την έκθεση αφίσας που θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο Χανίων, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 10:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο–Λύκειο Χανίων (ΕΝΕΕΓΥΛ Χανίων), το οποίο κατέθεσε την πρόταση και βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, Ελένη Ζερβουδάκη και Αντώνη Βαρδάκη. Στη δράση συμμετέχουν σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και κοινωνικοί φορείς, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η πρωτοβουλία έχει τίτλο «Μία Αφίσα – Μία Φωνή» και αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του ΕΝΕΕΓΥΛ, το οποίο βρίσκεται φέτος μεταξύ των υποψηφίων για το πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS) για το 2025. Μέσα από το καλλιτεχνικό υλικό που θα εκτεθεί, οι μαθητές επιχειρούν να αποτυπώσουν την ανάγκη για ισότιμη συμμετοχή όλων στην κοινωνική και εκπαιδευτική ζωή.

Η δράση πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη εγκρίνει τις νέες προτεραιότητες της ΕΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία για την περίοδο 2025–2030. Η στρατηγική αυτή στοχεύει στη μείωση των εμποδίων που παραμένουν στην πρόσβαση στην εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, τη στέγαση και τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Την Τετάρτη το πρωί, ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ θα βρίσκονται στον χώρο της έκθεσης, παρουσιάζοντας οι ίδιοι τις αφίσες τους και συζητώντας με τους επισκέπτες για τη διαδικασία δημιουργίας και τα μηνύματα που φιλοδοξούν να μεταδώσουν. Παρόντες θα είναι και οι δύο αντιδήμαρχοι, που θα συνομιλήσουν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους στις 16 Δεκεμβρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 16 Δεκεμβρίου: «Φτάνει...

Αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό 25άρας ο Παπαστάμος

Άτυχος στάθηκε ο Χανιώτης κολυμβητής Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος...