14.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Έκκληση Αντώνη Ροκάκη για την προστασία του Φυσικού και Επιχειρηματικού Πλούτου του κόλπου της Κισσάμου μετά την προσάρραξη του πλοίου Manassa Rose

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, μετά τη σημερινή προσάραξη του πλοίου “Manassa Rose”, σημαίας Κομόρες, στην παραλία του Δραπανιά δήλωσε τα εξής:

«Στο Επιμελητήριο Χανίων με ανακούφιση παρακολουθήσαμε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες την επιτυχημένη έκβαση της διάσωσης του 11-μελούς πληρώματος του πλοίου Manassa Rose, το οποίο προσάραξε στην παραλία Δραπανιά του κόλπου της Κισσάμου. Αξίζει να συγχαρούμε θερμά τις λιμενικές και δημοτικές αρχές, τους ναυαγοσώστες και τα παραπλέοντα σκάφη που βρέθηκαν, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, από την πρώτη στιγμή στο σημείο του ατυχήματος.

Από μαρτυρίες επιχειρηματιών της περιοχής ενημερώθηκα πριν λίγο ότι στην παραλία Δραπανιά επικρατεί έντονη οσμή από πετρέλαιο και εκφράστηκαν φόβοι ότι πιθανώς να είναι αποτέλεσμα του ατυχήματος και της διαρροής καυσίμων στη θάλασσα. Συνεπώς, απευθύνουμε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας να προβούν σε επείγουσα αποτίμηση της κατάστασης.

Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την αποτροπή ενδεχόμενης ρύπανσης από διαρροή καυσίμων του πλοίου για την ασφάλεια της θάλασσας και του ήδη επιβαρυμένου οικοσυστήματος του κόλπου της Κισσάμου. Επιπλέον, κάθε αρνητική εξέλιξη θα είχε ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες και για την ήδη βαριά πληττόμενη τουριστική και επιχειρηματική κοινότητα της Δυτικής Κρήτης λίγους μήνες πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων οφείλω να απευθύνω έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας για την άμεση και μέγιστη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων προστασίας, σε συνδυασμό με την αναγκαία επαυξημένη ετοιμότητά τους και στενή παρακολούθηση της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής για την εφαρμογή σχεδίου αντιμετώπισης πιθανού περιστατικού ρύπανσης».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Φοινίκια γεμιστά (πολύ ωραία) Δύο φλυτζάνια τσαγιού λάδι, μια φλυτζάνα...

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα και τις ακτές

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων δημιούργησε και προσφέρει εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Δωρεά ενός περιπολικού αυτοκινήτου από το Δήμο Βιάννου στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου

Παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγου Νικόλαου...