14.8 C
Chania
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Έκλεισε το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω των ανέμων, τραυματίστηκε τουρίστας

Ημερομηνία:

Κλειστό έμεινε χθες το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω των πολύ ισχυρών ριπών ανέμου έντασης έως και 10 μποφορ που έχουν σαν αποτέλεσμα την ξαφνική πτώση βράχων. Μάλιστα χθες ένας επισκέπτης του φαραγγιού γλίτωσε απο θαύμα, όταν ένας μεγάλος βράχος έπεσε πάνω στον ώμο του, σε απόσταση λίγων εκατοστών απο το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Έτσι η Δ/νση Δασών Χανίων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη περιοχή αποφάσισε να διακόψει για σήμερα τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς  από τη Βόρεια και Νότια είσοδο του για λόγους προστασίας των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ οι άνεμοι αν και μικρότερης εντάσεως θα πνέουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με παροδικά έντονες ριπές ανέμου.

Για το λόγο αυτό συνιστάται στους επισκέπτες που έχουν σκοπό να περάσουν προσεχώς το φαράγγι της Σαμαριάς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδιαίτερα στα σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί για πτώσεις λίθων, να τηρούν τις προτροπές των φυλάκων και να φέρουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για την προσωπική τους ασφάλεια.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία θα πρέπει να ενημερώνουν συνεχώς τους επισκέπτες και να τους παροτρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Flashnews.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλήψεις για σωματικές βλάβες στο Ηράκλειο – Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί και κηδεμόνας

Συλλήψεις στο Ηράκλειο για σωματικές βλάβες. Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί και συνελήφθη κηδεμόνας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Προανάκριση από Α.Τ. Χερσονήσου.

Χανιά: Αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο

Ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο Χανίων, μετά από ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού.

Μισθοί για κλάματα: Κάτω από το μισό του ευρωπαϊκού μέσου, ένας στους τρεις εργαζόμενος με 1000 μικτά

Η εικόνα των μισθών στην Ελλάδα συνεχίζει να κινείται ανάμεσα στους...

ΔΕΔΙΣΑ: Ολοκλήρωση Έκθεσης Αποτίμησης Ανθρακικού Αποτυπώματος

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε.) υπέβαλε...