16.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Έκοψαν το πολυτεκνικό τιμολόγιο στην οικογένεια φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο

Ημερομηνία:

Στην καταγγελία ότι η ΔΕΗ τους κόβει το πολυτεκνικό τιμολόγιο προχώρησε η οικογένεια του 19χρονου φαντάρου, Φώτη Ανδρικόπουλου που σκοτώθηκε σε άσκηση στο Βόλο από βλήμα όλμου. Όπως σημειώνει σε επιστολή της, η αδελφή του 19ου, η οικογένεια της ενημερώθηκε ότι δεν δικαιούται πλέον κοινωνικό τιμολόγιο ως πολύτεκνη, με το σκεπτικό ότι πλέον δεν έχει τέσσερα αλλά τρία μέλη.

Η οικογένεια καταγγέλλει επιπλέον ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη φορολογήθηκε. Χαρακτηριστικά λένε ότι η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν μπουν στον λογαριασμό της οικογένειας.
«Λέω συγγνώμη εκ μέρους της εταιρείας ως εκπρόσωπος της ΔΕΗ και ως Έλληνας πολίτης. Είναι μία ειδική περίπτωση. Μόλις πάω στο γραφείο μου, θα το δούμε κατ’ εξαίρεση τι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο» δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ, Κίμων Στεριώτης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος, απευθυνόμενος στον κ. Στεριώτη, είπε: «Λύστε το. Κι αν χρειάζεται εκ των υστέρων νομοθετική κάλυψη, να την κάνουμε. Ποιος θα έχει αντίρρηση;».
Από νωρίτερα πηγές από τη ΔΕΗ ανέφεραν ότι η εταιρεία τελικά θα διατηρήσει το πολυτεκνικό τιμολόγιο για την οικογένεια Ανδρικόπουλου μέχρι να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση από κράτος. Η εταιρεία εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Το μειωμένο τιμολόγιο θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων του 1996 και ορίζει ότι δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω. Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών».

Η επιστολή της αδερφής του στρατιώτη

«Είμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα.
Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.
Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.
ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ… Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα…
ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!! Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…»

tvxs.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...