11.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Έντονο παρασκήνιο για την επιστροφή της Ντ. Μπακογιάννη στην ΝΔ

Ημερομηνία:

Έντονο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί από τα στελέχη και τους Υποψηφίους της ΝΔ και του ΔΗΣΥ από την ημέρα που διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες που θέλουν την κυρία Ντ. Μπακογιάννη να επιστρέφει στην ΝΔ.

Το μείζον θέμα που έχει προκύψει βέβαια είναι για την πρώτη θέση στην λίστα του ψηφοδελτίου της ΝΔ σε Χανιά και Ηράκλειο, καθότι από την μία πλευρά οι κ.κ. Μαρκογιαννάκης και Αυγενάκης ήρθαν πρώτοι σε ψήφους σε σχέση με τους κ.κ. Βολουδάκη και Κεφαλογιάννη και από την άλλη οι δύο τελευταίοι αποτελούν βασικά στελέχη του κόμματος, που σαφώς εδώ και πολύ καιρό δέχονται τα πυρά του κόσμου, εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, σε ένα τόσο κακό κλίμα για τα 2 μεγάλα κόμματα και παρόλα αυτά εξελέγησαν και βέβαια στήριξαν την παράταξη και τον Σαμαρά, χωρίς υπαναχωρήσεις και παραμένοντας σταθεροί στην πολιτική τους ιδεολογία.

Με βάση πληροφορίες από ψηφοφόρους και στελέχη και από τα δύο κόμματα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια.

Από την πλευρά της ΝΔ θεωρούν ότι είναι λάθος να γίνει τέτοια διαπραγμάτευση, αφού η κα Μπακογιάννη επέλεξε να αποχωρήσει και να ακολουθήσει την δική της πορεία.

Αυτό που προκαλεί επίσης τις επικρίσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι πως ενώ τον Ιούλιο του 2011 η κ. Ντ. Μπακογιάννη δηλώνει στον ΣΚΑΙ ότι «Δεν πάει κανείς γυρεύοντας να λέει μονίμως είμαι εδώ πέρα, δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι άνθρωποι, αν πράγματι πιστεύει κανείς ότι δεν χρειάζεσαι σε στέλνει σπίτι σου, αυτή είναι η αρχή της Δημοκρατίας», εκφράζοντας ουσιαστικά ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική αν δεν εκλεγεί βουλευτής και το κόμμα της δεν μπει στην Βουλή, πως ξαφνικά τα ξεχνάει και βάζει την συζήτηση για επιστροφή;

Από την άλλη πλευρά, οι ψηφοφόροι του ΔΥΣΗ με την σειρά τους θεωρούν ότι ενώ δέχτηκαν πολλές επικρίσεις που εγκατέλειψαν την ΝΔ και πήγαν με την Ντόρα, έφαγαν όλη την σκόνη της κατάστασης αυτής, ξαφνικά η επιλογή της Προέδρου τους να επιστρέψει στην ΝΔ θα τους φέρει σε δύσκολη θέση. Πολλοί πιστεύουν ότι έπρεπε να συνεχίσει και να παλέψει για τις επόμενες εκλογές, καθότι πίστεψαν στον αγώνα και την ιδεολογία του ΔΗΣΥ, αφού από την πρώτη μέρα δημιουργίας του στάθηκε ενάντια και κατακεραύνωσε την πρακτική των δύο μεγάλων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στα πηγαδάκια λένε «ότι ξαφνικά τα ξεχάσαμε όλα για την εξουσία.. αγώνας γίνεται και εκτός βουλής… υπάρχει και η επιλογή των επόμενων εκλογών να παλεψουμε!».

Πρόσφατες πληροφορίες πάντως από την ΝΔ, για το θέμα της λίστας του ψηφοδελτίου σε Χανιά και Ηράκλειο, λένε ότι δεν τίθεται θέμα Μαρκογιαννάκη και Αυγενάκη να είναι μέσα και πως οι λίστες θα γίνουν με βάση τους ήδη εκλεγμένους Βουλευτές της ΝΔ και πως το πιο πιθανό είναι ότι οι δύο θα τοποθετηθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Flashnews.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ