13.2 C
Chania
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

Αγία Βαρβάρα: Το εύρημα-έκπληξη του Γιάννη Πεπονάκη – Εντόπισε μανιτάρι «γίγα» βάρους 1.185 γραμμαρίων

Ημερομηνία:

Μια κυριακάτικη εξόρμηση στη φύση επεφύλασσε μια έκπληξη για τον Γιάννη Πεπονάκη στην Αγία Βαρβάρα. Ο έμπειρος συλλέκτης ήρθε αντιμέτωπος με ένα σπάνιο θέαμα, καθώς εντόπισε ένα μανιτάρι ασυνήθιστα μεγάλου μεγέθους, το οποίο αποτελεί πλέον το προσωπικό του ρεκόρ.

Η ελληνική ύπαιθρος και ειδικότερα η κρητική γη συνεχίζει να εκπλήσσει με τον φυσικό της πλούτο, προσφέροντας κατά καιρούς εντυπωσιακά ευρήματα στους λάτρεις της μανιταροσυλλογής. Το μεσημέρι της Κυριακής, ο κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης του αναζήτησης, εντόπισε ένα μανιτάρι που ξεχωρίζει τόσο για τον όγκο όσο και για το βάρος του.

Ένα «τρόπαιο» της φύσης

Η ζυγαριά επιβεβαίωσε την αίσθηση που προκάλεσε η πρώτη οπτική επαφή, καθώς το μανιτάρι ζυγίστηκε στα 1.185 γραμμάρια. Πρόκειται για ένα βάρος που σπάνια συναντάται σε κοινές εξορμήσεις και το οποίο μετέτρεψε την κυριακάτικη βόλτα σε μια αξιομνημόνευτη εμπειρία για τον κ. Πεπονάκη, ο οποίος θέλησε να μοιραστεί το γεγονός.

Το συγκεκριμένο εύρημα αποκτά μεγαλύτερη αξία δεδομένης της συστηματικής ενασχόλησης του Γιάννη Πεπονάκη με τη συλλογή μανιταριών. Ο ίδιος, διαθέτοντας εμπειρία ετών στο αντικείμενο, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου καρπού της γης.

Σχολιάζοντας το γεγονός στο Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, ο κ. Πεπονάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από την εμπειρία που έχω συλλέγοντας επτά χρόνια μανιτάρια, δεν έχω ξαναβρεί πιο μεγάλο».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων: Έξω η Ελλάδα από τη σφαγή – Κάλεσμα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 12ης Μαρτίου

Το Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/3, καταγγέλλοντας την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τον ρόλο της Βάσης της Σούδας.

Ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοίνωσε ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος στις 12-13 Μαρτίου 2026. Αποφυγή διέλευσης από την περιοχή ζητά η Ακτοφυλακή.

ΕΛΜΕ Χανίων: «Φτάνει πια» – Ανακοίνωση για τον θάνατο της εκπαιδευτικού Χρηστίδου

Η ΕΛΜΕ Χανίων εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο εκπαιδευτικού, καταγγέλλοντας συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών.

Μόνο εγώ αισθάνομαι σα να ζούμε τις τελευταίες ημέρες;

Του Ευτύχη Πρωτοπαπαδάκη ...τι συμβαίνει; Tι αληθινά μας συμβαίνει; Mόνο εγώ...