13.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

ΑΔΜΗΕ: “Εντός του 2020 θα περατωθεί η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου”

Ημερομηνία:

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακυρώσεως Δήμου Μονεμβασίας και Σωματείου «ΑΡΤΕΜΙΣ» κατά της ΑΕΠΟ για τη διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου και η ΑΕΠΠ απέρριψε την προσφυγή της Euroasia InterconnectorLtd κατά του διαγωνισμού για τους Σταθμούς Μετατροπής της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και οι δυο φάσεις της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα, μετά από την απόρριψη των σχετικών προσφυγών.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τις αποφάσεις του υπ’ αριθμόν 1271/2019 και 1272/2019 (που δημοσιεύθηκαν στις 11 Ιουλίου) απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης του Σωματείου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και του Δήμου Μονεμβασίας κατά της Απόφασης ‘Εγκρισης Περιβαλλοντικών ‘Ορων (ΑΕΠΟ) για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου.

Παράλληλα, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή της απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει η κυπριακή εταιρεία Euroasia Interconnector Ltd κατά του διαγωνισμού για τους Σταθμούς Μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής. Η ΑΕΠΠ έκρινε την προσφυγή απαράδεκτη ως ασκούμενη χωρίς έννομο συμφέρον, καθώς η Εuroasia Interconnector δεν διέθετε την –υποχρεωτική εκ του νόμου- ιδιότητα του ενδιαφερόμενου με συμφέρον να του ανατεθεί η υπό ανάθεση σύμβαση.

Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, «Το εμβληματικό project της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης εξελίσσεται απρόσκοπτα. Εντός του 2020 θα περατωθεί η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, οι εργασίες για την οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μετά τη σημερινή απόφαση της ΑΕΠΠ συνεχίζονται κανονικά οι διαγωνισμοί για τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, έργο που υλοποιεί η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection». Σε μια εβδομάδα από σήμερα αναμένουμε τις προσφορές για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης και στις 30 Αυγούστου τις προσφορές για τους Σταθμούς Μετατροπής, σε συνέχεια της παράτασης που δόθηκε στον εκ λόγω διαγωνισμό κατόπιν αιτημάτων των εγχώριων και διεθνών συμμετεχόντων κατασκευαστικών οίκων-προμηθευτών εξοπλισμού, δεδομένου του μεγέθους του έργου, των ιδιαίτερα απαιτητικών τεχνικών προδιαγραφών του και του αντίστοιχα μεγάλου αριθμού τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για την κατάθεση άρτιων προσφορών».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...