21.7 C
Chania
Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2026

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα

Ημερομηνία:

Στον ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί την Τρίτη.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να βγει νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την εξέλιξη της υγείας του.

Σύμφωνα με το MEGA, οι γιατροί διατηρούν τον τραυματία αστυνομικό σε φαρμακευτική καταστολή, ενώ όλοι ελπίζουν να «ξυπνήσει» προκειμένου να μπορέσει να γίνει αντιληπτό αν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες και κατά πόσο είναι αναστρέψιμες. Κι αυτό επειδή έμεινε για δέκα λεπτά χάνοντας αίμα με αποτέλεσμα να υποστεί υποξαιμία. Υποξαιμία στον εγκέφαλο σημαίνει πως καταστρέφονται κύτταρα του εγκεφάλου, τα οποία συνδέονται και με ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA, το οποίο επικαλέστηκε πληροφορίες από τους θεράποντες γιατρούς, «η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στο πόδι του και καιγόταν συνεχώς για ένα 5λεπτο επειδή περιέχει φώσφορο». Σημειώνεται πως οι ναυτικές φωτοβολίδες σαν αυτή που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό καίνε και κάτω από τη θάλασσα.

Οι γιατροί έκαναν λόγο για «καταστροφή της μηριαίας αρτηρίας» και οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης πως «εξακολουθούν να βγαίνουν τοξικά υγρά από τον φώσφορο» μετά το χτύπημα που δέχτηκε ο αστυνομικός.

Πληροφορίες χθες ανέφεραν πως η κατάσταση του αστυνομικού θεωρείται κρίσιμη από τους γιατρούς, ενώ υπήρξε κάποια μείωση του ποσοστού αίματος που έχανε και για αυτό έχουν μειωθεί και τα κατασταλτικά που του χορηγούνται.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστά τα σχολεία στο Ηράκλειο την Πέμπτη λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά τα σχολεία στο Ηράκλειο την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Συριγωνάκη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αφορά όλες τις βαθμίδες.

Κλειστά όλα τα σχολεία στο Λασίθι την Πέμπτη 2 Απριλίου λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά όλα τα σχολεία στο Λασίθι την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρουλάκη. Αναστολή λειτουργίας για Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, παιδικούς σταθμούς και Ειδικά Σχολεία.

ΝΑΤΟϊκοί σε σχολεία και Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων: «Πρωταπριλιάτικο» σκηνικό που προκαλεί αντιδράσεις

ΝΑΤΟϊκοί σε σχολεία Στερνών και Σούδας και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων προκαλούν αντιδράσεις. Καταγγελίες για προκλητικές δράσεις και κάλεσμα σε κινητοποιήσεις.

Δωρεάν προγεννητικοί έλεγχοι στο Νοσοκομείο Χανίων για Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και Κυστική Ίνωση

Δωρεάν προγεννητικοί έλεγχοι στο Νοσοκομείο Χανίων για Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και Κυστική Ίνωση. Ενημέρωση στις 3/4, τακτική λειτουργία από 20/4 για Κρήτη και Ικαρία.