13.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Αναστέλλουν τη λειτουργία κλινικής που δεν λειτούργησε ποτέ!

Ημερομηνία:

Χιλιάδες ευρώ ξοδεύουν οι Κρητικοί για επεμβάσεις καρδιάς σε ιδιωτικά κέντρα

Αν και υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον Μάιο του 2011 προς τους πολίτες του Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, ότι η καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα ξεκινούσε τη λειτουργία της, εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ και ανακοινώνεται μάλιστα από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι αναστέλλεται η λειτουργία της, όπως καταγγέλλει με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Το μόνο που χρειαζόταν για να ανοίξει η καρδιοχειρουργική κλινική ήταν ο διορισμός με την ανάλογη σχετική πίστωση γιατρού μέλους ΔΕΠ που έχει επιλεγεί για τη διεύθυνση αυτής της κλινικής. Όπως προκύπτει μάλιστα από έγγραφο του διοικητή του ΠΑΓΝΗ εγκρίνεται η συνέχιση εκπαίδευσης για 2 χρόνια ειδικευόμενου γιατρού στο Ωνάσειο λόγω αναστολής της καρδιοχειρουργικής μονάδας του νοσοκομείου.

Η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα προσέφερε σημαντική βοήθεια στην τοπική κοινωνία, καθώς κάθε χρόνο περίπου 600 Κρητικοί υποβάλλονται σε επεμβάσεις καρδιάς σε ιδιωτικά κέντρα με κόστος που φθάνει τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ