13.2 C
Chania
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026

Ανδρουλάκης: «Έχουμε έναν πρωθυπουργό που τον εκβιάζει δημοσίως ένας απόστρατος αξιωματούχος του Ισραήλ» – Η ατιμωρησία που επιτρέπει ο Μητσοτάκης κλιμακώνει τη διαφθορά

Ημερομηνία:

«Δεσμεύομαι ότι αν είμαι ο νικητής των εκλογών να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συζήτηση στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα», Γιάννη Πρετεντέρη.

«Ακούστε κ. Πρετεντέρη. Υπάρχουν δύο συστήματα που έχουν κριθεί. Το ένα διέλυσε το κόμμα του και επανέρχεται με μεσαιωνικό τρόπο. Και ένα μια διαφθορά που εδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν ο ελληνικός λαός εκτιμήσει τον τρόπο που πολιτεύομαι, που δεν είναι εύκολος, και να είμαστε μπροστά από τη ΝΔ η χώρα θα αλλάξει. Ο κόσμος να αξιολογήσει το κάθε πρόσωπο. Έχουμε περιπτώσεις που έχουν κριθεί, αν μου δώσουν την ευκαιρία να σχηματίσω κυβέρνηση θα πάμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Δεσμεύομαι ότι αν είμαι ο νικητής των εκλογών να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Τόνισε, επίσης, πως «το τι θα επιλέξει ο λαός θα είναι τι θα εμφανιστεί από την κάλπη, άρα ο λαός θα μας δείξει ποια είναι η δύναμη αλλά και ποια κόμματα μπορούν να επιβιώσουν για να είναι εταίροι της επόμενης μέρας. Το θέμα του προγράμματος δεν είναι επί μέρους θέμα, ούτε η πολιτική αλλαγή. Με τη ΝΔ σενάριο δεν υπάρχει».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διερωτήθηκε σε μια αποστροφή του για το αν θα γίνουν οι εκλογές σε έναν χρόνο, υπονοώντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σχετικά με την ενδεχόμενη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε τις προκλήσεις του ευρύτερου διαλόγου συζητώντας επιμέρους θέματα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο ελληνικός λαός, η αδύναμη, η μεσαία τάξη και η ελίτ, περίμεναν μετά τα χρόνια του μνημονίου και την καταστροφή που έπαθε η Ελλάδα μια κυβέρνηση με τόση διαφθορά; Ή περίμενε μια κυβέρνηση μια κυβέρνηση που θα έβαζε κανόνες».

«Υπάρχει δομικό ζήτημα διαφθοράς στη χώρα»

Απαντώντας για το πώς θα ξεφύγει η χώρα από το πελατειακό κράτος και για την πολιτική αλλαγή και αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «ο στόχος μας είναι πρώτη, έστω και με μια ψήφο, θέση, για να είναι το πρόγραμμά μας ο πυρήνας εφαρμογής της κυβέρνησης. Όλα τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο ελληνικός λαός».

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα σε ποιους θα απευθυνθεί, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «σε αυτούς που θα αποφανθεί ο ελληνικός λαός. Δεν μπορούμε να συζητάμε με δημοσκοπικά ή κοινοβουλευτικά δεδομένα σήμερα. Οι Έλληνες θα επιλέξουν έναν συσχετισμό. Θα δούμε ποια κόμματα μπορούν να συμφωνήσουν με το πρόγραμμά μας και με πολιτική αλλαγή και με σταθερότητα».

Για την αλλαγή πολιτικής κουλτούρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι «η ατιμωρησία κλιμακώνει τη διαφθορά». «Υπάρχει δομικό ζήτημα διαφθοράς στη χώρα. Ένας πρωθυπουργός επέτρεψε τη διαφθορά», επισήμανε σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ανδρουλάκης: Συμφέρον μας είναι να μην διαλυθεί το Ιράν 

«Ένας πρωθυπουργός που τον εκβιάζει δημοσίως ένας απόστρατος αξιωματούχος του Ισραήλ;», σχολίασε για την εξωτερική πολιτική.

Σε άλλη στιγμή έκανε λόγο ότι η διάλυση του Ιράν θα ενισχύσει την Τουρκία. «Συμφέρον μας είναι να μην διαλυθεί το Ιράν», επισήμανε.

«Καταδικάσαμε το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς, καταδικάσαμε τη σφαγή στη Γάζα», επισήμανε, λέγοντας πως σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα η Ελλάδα δεν έπαιξε τον ρόλο που της αναλογούσε.

«Δεσμεύομαι ότι αν είμαι ο νικητής των εκλογών να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα»

«Ακούστε κ. Πρετεντέρη. Υπάρχουν δύο συστήματα που έχουν κριθεί. Το ένα διέλυσε το κόμμα του και επανέρχεται με μεσαιωνικό τρόπο. Και ένα μια διαφθορά που εδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν ο ελληνικός λαός εκτιμήσει τον τρόπο που πολιτεύομαι, που δεν είναι εύκολος, και να είμαστε μπροστά από τη ΝΔ η χώρα θα αλλάξει. Ο κόσμος να αξιολογήσει το κάθε πρόσωπο. Έχουμε περιπτώσεις που έχουν κριθεί, αν μου δώσουν την ευκαιρία να σχηματίσω κυβέρνηση θα πάμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Δεσμεύομαι ότι αν είμαι ο νικητής των εκλογών να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

«Το DNA της παράταξης είναι ο σεβασμός στις ανεξάρτητες αρχές»

«Δεν έχω επιτεθεί ούτε έχω εκβιάσει ανεξάρτητες αρχές, την ευρωπαϊκή εισαγγελία, τη Δικαιοσύνη, όπως είχαν κάνει οι Τσίπρας – Καμμένος και οι σημερινοί», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πείτε μου εάν υπάρχει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έκανε δολοφονία χαρακτήρα σε Έλληνα ή Ευρωπαίο δικαστή. Το DNA της παράταξης είναι ο σεβασμός στις ανεξάρτητες αρχές», πρόσθεσε

in.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης: «Υπονομεύετε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας» – Σφοδρή επίθεση κατά Τσάφου για τις λιγνιτικές μονάδες

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Περιβάλλοντος Τσάφου, ζητώντας την παραίτησή του για υπονόμευση της ενεργειακής ασφάλειας.