33.2 C
Chania
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026

Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων: Τις επόμενες ημέρες η εν πλω διαμαρτυρία προς τον τόπο της υδρόλυσης

Ημερομηνία:

Μετά το τέλος του αποκλεισμού το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στα αποτελέσματα της διήμερης διαμαρτυρίας. Αποτελέσματα ορατά αφού το διάστημα των κινητοποιήσεων η λειτουργία της νατοϊκής ναυτικής βάσης όσο και της αεροπορικής των ΗΠΑ στο Μουζουρά ανεστάλη. Όμως, τα πιο σημαντικά έρχονται αφού μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν πλοιάρια προς τον τόπο της υδρόλυσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν συνολικά από το Μαράθι μέσα στο Σαββατοκύριακο εκφράζοντας την αγωνία τους για το επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης, την αντίθεση τους στην εμπλοκή του αμερικάνικου στρατού στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, και την αγανάκτηση τους για την τακτική της Ελληνικής κυβέρνησης, που εν κρυπτώ συναινεί και χρηματοδοτεί το όλο εγχείρημα υπονομεύοντας το περιβάλλον, τον τουρισμό και την υγεία μας.

Ο αποκλεισμός της νατοϊκής βάσης της Σούδας ολοκληρώθηκε μετά από δύο μέρες συνεχούς παρεμπόδισης του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της βάσης, καθώς και με μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την κεντρική πύλη κατά τη λήξη της.

Αποκλεισμός που δεν συνεχίστηκε κατά την τρίτη μέρα, καθώς η προϋπόθεση που είχαμε θέσει γι’ αυτή ήταν η κήρυξη απεργιών από τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα καθώς και το κλείσιμο των δήμων, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να συμμετάσχουν.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια, σε όλες τις γλώσσες, στους διερχόμενους τουρίστες, κατοίκους και εργαζόμενους. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν η αναστολή λειτουργίας τόσο της Νατοϊκής ναυτικής βάσης όσο και της Αμερικάνικης Αεροπορικής στον Μουζουρά (ματαιώθηκε κάθε ελλιμενισμός πλοίου καθώς και κάθε αεροπορική πτήση από τις αντίστοιχες στρατιωτικές βάσεις, ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες του προσωπικού).

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν συμπολίτες μας από όλη την Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι), από την Αθήνα (απολυμένες καθαρίστριες), από την Πελοπόννησο (μέλη του συντονιστικού Καλαμάτας και Τριφυλίας), και συμμετείχαν δύο ιστιοπλοϊκά από τα Χανιά, που εμποδίστηκαν από το λιμενικό να πλησιάσουν απειλούμενα με συλλήψεις.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με περισσότερη ακόμα επιμονή και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας προχωρώντας τις επόμενες μέρες στην εν πλώ διαμαρτυρία μας προς τον τόπο της υδρόλυσης.

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Καλούμε όλους στην εβδομαδιαία συνάντησή μας, την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο, στις 8:30μμ προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στις επόμενες δράσεις μας.

Ανοιχτό συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ δίνει άλλα 730 εκατ. δολάρια για προπαγάνδα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για...

Ασκήσεις βολών στο πεδίο βολής Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο – Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ασκήσεις βολών στο πεδίο Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο 2026. Πρωινές και βραδινές ώρες διεξαγωγής, μέτρα ασφαλείας για πλοία και αλιείς.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα

Σύλληψη 36χρονου και 50χρονης στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα. Κατασχέθηκαν 4,8 γραμμάρια κοκαΐνης, φυσίγγια, μαχαίρι και 250 ευρώ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Βραβείο Education Leaders Awards 2026 για το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων

Το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards 2026 για καινοτομία στην εκπαίδευση. Το 5ο Cinema Summer Camp πραγματοποιείται 5-12 Ιουλίου.