20.5 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

To Υπουργείο Εξωτερικών για την καταστροφή των χημικών της Συρίας

Ημερομηνία:

Απαντά για το θέμα των χημικών της Συρίας το Υπουργείο Εξωτερικών στον Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.  Στο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα παραπέμπει σε προηγούμενη απάντηση του Υπουργείου από 22.1.2014 και ενημερώνει ότι τα χημικά που θα καταστραφούν έχουν ανακοινωθεί τόσο σε ΜΜΕ όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών. Πιο αναλυτικά, το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι:

“εξαρχής παρακολουθεί στενά την υπόθεση καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Υπάρχει εγρήγορση και συνεχής συντονισμός μεταξύ Κεντρικής Υπηρεσίας και Διπλωματικών Αρχών, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Πρεσβείας στη Χάγη όπου εδρεύει ο Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών όπλων.

2. Στις 22.1.2014 το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα καταστροφής των χημικών όπλων του συριακού οπλοστασίου στην οποία και σας παραπέμπω.
3. Ως προς τη σύσταση των ως προς εξουδετέρωση χημικών ουσιών θα πρέπει να επισημανθεί ότι το χημικό οπλοστάσιο που πρόκειται να καταστραφεί είναι ευρέως γνωστό από την ειδησεογραφία αλλά περιγράφεται και στα έγγραφα που αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (www.opcw.org) στο ιδιαίτερο τμήμα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη Συρία(π.χ. προκήρυξη διαγωνισμού – πρόσκληση προς τον ιδιωτικό τομέα για την ανάληψη μεταφοράς και εξουδετέρωσης των αποβλήτων που θα προκύψουν από την από την εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου).”

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...