28.8 C
Chania
Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2026

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις αντιδράσεις για δηλώσεις Σταθάκη

Ημερομηνία:

Για διατήρηση των υφιστάμενων φορολογικών συντελεστών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Βήμα Fm. Όπως είπε, αν ισχύσει η σημερινή φορολογία «και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό».

Οι δηλώσεις Σταθάκη , που μεταδόθηκαν από τα αθηναϊκά μέσα με τον παραπάνω τρόπο, προκάλεσαν αντιδράσεις και μεταξύ άλλων, ερμηνεύτηκαν ως άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία. Απαντώντας με ανακοίνωση του πριν λίγη ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Για άλλη μία φορά, οι «ερμηνευτές» των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνουν και τόσο καλά τη δουλειά τους. Ο κ. Σταθάκης στη σημερινή του συν/ξη στο Βήμα fm υποστήριξε ότι αν ισχύσουν οι ίδιοι φορολογικοί συντελεστές για τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις και παταχθεί η φοροδιαφυγή, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, την οποία προφανώς ξέχασαν να ακούσουν οι εγκέφαλοι της Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνο, ο κ. Σταθάκης αναφέρεται στην υπερφορολόγηση των πολιτών, εξαιτίας της αύξησης τόσο της άμεσης, όσο και της έμμεσης φορολογίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετακίνητος από τη θέση του για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, με κατάργηση των χαρατσιών, μείωση ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης και την εστίαση, αύξηση του αφορολόγητου ορίου, δημιουργία  περιουσιολογίου και αλλαγή των συντελεστών φορολογίας ώστε να ελαφρύνονται τα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια.

Θα περιμέναμε από εκείνους που έχουν εξοντώσει τους πολίτες και έχουν γεμίσει με λουκέτα την αγορά, αντί να επιδίδονται στην «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να απολογηθούν στον ελληνικό λαό.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις 2025–2026: Εκατοντάδες υποψήφιοι αποκλείστηκαν λόγω άνισης εφαρμογής του ν. 5224/2025

Ερώτηση 14 βουλευτών στη Βουλή για το αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις 2025-2026. Διαφορετική εφαρμογή του ν. 5224/2025 οδήγησε σε αποκλεισμό εκατοντάδων υποψηφίων και κενές θέσεις.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Πιλοτικού Ερευνητικού Δικτύου Σχολικών Σεισμογράφων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του πιλοτικού δικτύου σεισμογράφων σε 8 σχολεία. Μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε ερευνητικές δραστηριότητες σεισμολογίας.

Πεδίο Βολής «Καραβιά»: Ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στα Χανιά στις 16-17 Ιουνίου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ενεργοποίηση του Πεδίου Βολής «Καραβιά» στις 16-17 Ιουνίου 2026 για άσκηση πυρών του Πολεμικού Ναυτικού. Αποφύγετε τη διέλευση.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για ναρκωτικά στο Ηράκλειο – Κατασχέθηκαν 275 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν ανήλικος και 19χρονος στο Ηράκλειο για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 275 γραμμάρια κάνναβης από θυρίδα ταχυμεταφορών σε επιχείρηση της ΔΑΟΕ Αθηνών και του ΤΔΕΕ Ηρακλείου.