11.8 C
Chania
Tuesday, January 13, 2026

Απατεώνες έκαναν μαϊμού έρανο για ευπαθείς ομάδες πολιτών

Ημερομηνία:

Συνελήφθησαν, χθες  το πρωί, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης και της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών, στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, χθες το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν αρχικά οι δύο αλλοδαποί, κατά το χρόνο που προσπαθούσαν να αποκρύψουν σε εξωτερικό χώρο κτιρίου, δύο ντοσιέ που είχαν στην κατοχή τους.

Τα εν λόγω ντοσιέ, όπως διαπιστώθηκε είχαν στο εσωτερικό τους έγγραφα, τα οποία έφεραν σφραγίδες και υπογραφές, οργάνωσης που λειτουργεί με γνώμονα τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

‘Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, οι δύο αλλοδαποί σε προγενέστερο χρόνο την ίδια ημέρα, προσέγγιζαν διερχόμενους αλλοδαπούς (τουρίστες) και συγκέντρωναν χρήματα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Συγκεκριμένα, επιδεικνύοντας τους τα συγκεκριμένα έγγραφα, τους έπειθαν ότι ενεργούσαν έρανο, για τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό το οποίο προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η “κοινωνική απάθεια” στην Ευρώπη του 21ου αιώνα!

Του Γιώργου Ουρανού Με τις  στάσεις  ‘’κοινωνικής αποστασιοποίησης ή και...

Επίκαιρα θέματα: Αδίστακτοι αποικιοκράτες

Του Δημήτρη Κ. Τυραΐδή Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν κάποιο...

«Άσεμνα παραμύθια» στα Χανιά: Ελευθεροστομίας, Λαϊκές αφηγήσεις από όλο τον κόσμο

Γιατί οι άντρες παινεύονται για το ...μέγεθός τους, ακόμη...