11.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Απερίγραπτη δήλωση Γκάγκα για Τέμπη: «Η απόφαση είναι να μην επιτραπεί στους συγγενείς να δουν ανθρώπους τους που δεν ζουν πια -Να τους θυμούνται γερούς»

Ημερομηνία:

«Η απόφαση είναι να μην δουν συγγενείς ανθρώπους που δεν ζουν πια», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στο δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων από τη σφοδρή και πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Η κ. Γκάγκα τόνισε πως το σύστημα υγείας λειτούργησε πάρα πολύ καλά και τόνισε πως σε κάθε νοσοκομείο που παρέλαβε τραυματίες, όλο το προσωπικό -ακόμη και όσοι δεν είχαν εφημερίες- έσπευσε προκειμένου να βοηθήσει. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά και στους ανθρώπους που έδωσαν αίμα.

«Η απόφαση είναι να μην δουν συγγενείς ανθρώπους που δεν ζουν πια»

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, έξι άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι πολύωρη και γίνεται σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό της Αστυνομίας. Είναι τραυματικό για τους συγγενείς, ήμασταν χθες όλη μέρα μαζί τους. Περιμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς, να μην έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι.

Και συνέχισε: «Η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω DNA, εάν έχουμε κάποιον νεκρό, καλό είναι να τον θυμόμαστε γερό και καλά, αυτή να είναι η εικόνα που έχουμε από αυτόν».

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ