13.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων στις φυλακές Νεάπολης

Ημερομηνία:

Σε δύο 48ωρες προειδοποιητικές απεργιακές κινητοποιήσεις, κατέρχονται σήμερα και αύριο και στις 22 και 23 Νοεμβρίου, οι υπάλληλοι της Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης Λασιθίου διαμαρτυρόμενοι όπως αναφέρουν για την υπερπληθώρα κρατουμένων και τις ελλείψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης η χωρητικότητα του σωφρονιστικού καταστήματος είναι για περίπου 65 κρατούμενους και το τελευταίο διάστημα η πλήρωσή του κυμαίνεται περίπου στα 160 άτομα με συνεχείς αυξανόμενες τάσεις.

Ακόμη, υπενθυμίζουν ότι το σωφρονιστικό κατάστημα δεν διαθέτει κελιά αλλά θαλάμους, όπου στοιβάζονται κρατούμενοι με διαφορετικές θρησκείες και αντιμαχόμενους πολιτισμούς γεγονός που όπως επισημαίνουν, «καθιστά αδύνατο τον ασφαλή διαχωρισμό τους, ελλείψει χώρου, με αποτέλεσμα να έχουν συχνές προστριβές μεταξύ τους θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των ίδιων των κρατουμένων καθότι δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας».

Παράλληλα, κάνουν λόγο για δραματικές ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους, αλλά κυρίως στον κλάδο φύλαξης, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα ζητήματα έχουν επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων δε θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές, καθώς και μεταγωγές κρατουμένων. Την ίδια ώρα, θα γίνονται κανονικά αποφυλακίσεις, μεταγωγές κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν τη συνέχιση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 12μηνου ή 18μηνου, επαναμεταγωγές, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες του καταστήματος, ορίζοντας ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

goodnet.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ