13.8 C
Chania
Friday, January 23, 2026

Αποκαλύπτεται η εικόνα μιας κυβέρνησης άβουλης, ανεύθυνης και ανίκανης. Η εικόνα μιας κυβέρνησης μπάχαλο

Ημερομηνία:

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις αποκαλύψεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για τις πυρκαγιές στη Χίο, από το Γραφείο του ευρωβουλευτή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θλιβερή η χθεσινοβραδινή εικόνα της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τους υπουργούς της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει για «ανεξήγητη ολιγωρία» και αποκαλύπτει ότι είχε συμφωνηθεί στην κυβέρνηση, η ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, κάτι το οποίο δεν έγινε με «αποκλειστικά υπεύθυνο γι αυτή τη δυσμενή εξέλιξη το Υπουργείο Ανάπτυξης» και χάθηκε η ευκαιρία να λάβει το νησί χρηματοδότηση.

Οι αποκαλύψεις του Νίκου Χουντή, όσο και οι αντιδράσεις που αυτές πυροδότησαν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, προκάλεσαν πανικό. Έφτασαν στο σημείο να επιχειρούν να διαψεύσουν και τον ίδιο τον Επίτροπο, ο οποίος μάταια περίμενε να δεχθεί ένα αίτημα δωρεάν χρηματοδότησης από την Ελλάδα, για την τεράστια καταστροφή της Χίου, για την οποία είχε ενημερωθεί και αυτός και όλη η ανθρωπότητα από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αίτημα όμως, το οποίο ποτέ δεν έφτασε στην Κομισιόν.

Το πιο σημαντικό όμως που αποκαλύφθηκε χθες από την ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση είναι ότι, το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος της Χίου είναι έγκλημα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ομολογήθηκε ρητά, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, στις χθεσινές ανακοινώσεις που αντάλλαξαν οι κυβερνητικοί εταίροι ότι, το αίτημα για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις πυρκαγιές του 2009 στην Αττική και την Εύβοια, που τότε απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «απορρίφθηκε λόγω ελλείψεων στους φακέλους των αιτήσεων»!!!

Όσο συνεχίζεται η συζήτηση γι αυτό το θέμα, αποκαλύπτεται η εικόνα μιας κυβέρνησης άβουλης, ανεύθυνης και ανίκανης. Η εικόνα μιας κυβέρνησης μπάχαλο».

Επισυνάπτουμε το έγγραφο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με ημερομηνία 17-10-2012 και αριθμό πρωτοκόλλου 545/2012, προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, με θέμα: «Ένταξη πυρόπληκτης περιοχής του Δήμου Χίου της Π.Ε. Χίου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης», το οποίο συνοδεύει φάκελο με πλήρη στοιχεία, και τα οποία ποτέ δεν έφτασαν στην Κομισιόν. Χώρες που κατέθεσαν παρόμοιο αίτημα για τα δικά τους νησιά, με πολύ μικρότερες καταστροφές και πολύ λιγότερη τεκμηρίωση, έλαβαν δωρεάν χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ